top of page

U siječnju u Splitu preko 20 tisuća putnika!

Splitska zračna luka objavila je svoju statistiku za prvi mjesec ove godine. Zračna luka bilježi odlične rezultate s obzirom na doba godine i samo stanje globalne pandemije!

Zračna luka Split u siječnju ove godine bilježi značajan porast broja putnika u usporedbi s istim mjesecom prošle godine. Naime, u siječnju 2021. godine u Splitu je bilo svega 7.753 putnika, dok je ove godine zabilježeno njih 20.400!


U siječnju 2020. godine, mjesecu kada negativni efekti pandemije još nisu utjecali na brojke putnika u hrvatskim zračnim lukama, u Splitu je bilo 36.741 putnika. Time je Split u prvom mjesecu ove godine imao više od 55% putničkoj prometa iz pretkriznog siječnja 2020.!

Najveće zasluge za broj putnika u siječnju u Splitu svakako idu prema Croatia Airlinesu koja svakodnevno povezuje Split s Frankfurtom, Rimom, Zagrebom i Munchenom, ali naravno i na letove KLM-a prema Amsterdamu te na letove Eurowingsa prema njemačkim gradovima.


S obzirom na trenutan promet te rezultate iz veljače prošle godine, nema sumnje da će se rast broja putnika u Splitu nastaviti i sljedećeg mjeseca, dok će postotni rast sigurno biti manji u ljetnim mjesecima. Pritom to i ne mora biti točno s obzirom na to da u tjednima koji su pred nama prijevoznici imaju vremena najaviti nove linije prema Splitu za ovu ljetnu sezonu.

bottom of page