top of page

U siječnju skroman broj putnika u Puli, Zadru i Osijeku

Tri hrvatske zračne luke, Pula, Zadar i Osijek,dostavile su svoju statistiku za siječanj. Brojke su iznimno skromne, ukupno se radi o manje od 3 tisuće putnika!

Tri hrvatske zračne luke, Pula, Zadar i Osijek, objavile su svoju mjesečnu statistiku za siječanj ove godine. Ukupno je kroz spomenute tri zračne luke prošlo svega 2.639 putnika.


U Zračnoj luci Zadar ovog je siječnja bilo 719 putnika, što je porast u odnosu na brojke iz 2021. kada ih je bilo svega 138, no zato je u siječnju 2020. godine, prije nego što je globalna pandemija krenula utjecati na zračni promet u Hrvatskoj, u Zadru u siječnju bilo 1.898 putnika. Naravno, radi se o vrlo malim brojkama, no na to utječe sezonalnost i sama pandemija.


U Zračnoj luci Pula ovog je siječnja bilo 1.250 putnika, gotovo tisuću više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Brojke su čak i bolje u odnosu na siječanj 2020. kada je u Puli zabilježeno 875 putnika.

Kao ni Zadar, ni Pula nije imala međunarodni promet u siječnju ove godine, pa je većina putnika koristila domaće letove Croatia Airlinesa i Trade Aira.


Kroz Zračnu luku Osijek u siječnju ove godine prošao je 671 putnik. Radi se o povećanju u odnosu na 2021. godinu, kao i u usporedbi s brojkama iz 2020., no brojke su vrlo niske što i ne čudi s obzirom na broj ponuđenih sjedala. U prvoj polovici siječnja Osijek je još bio povezan redovnom linijom Croatia Airlinesa s Munchenom, no nakon toga u prometu su isključivo domaći letovi Trade Aira iz Osijeka prema Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

bottom of page