top of page

U Sarajevu oštećen zrakoplov Croatia Airlinesa

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, potvrdio je da su na trupu zrakoplova koji je sinoć prometovao na liniji iz Zagreba za Sarajevo, nakon slijetanja u Sarajevo, uočena oštećenja, da je u tijeku policijski uviđaj. Iz kompanije napominju da sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

"Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400, koji je na redovnoj liniji Zagreb-Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22:50, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima", priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Trenutno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, o čemu će, kako najavljuju iz hrvatskog zračnog prijevoznika, promptno obavijestiti javnost. "Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti", ističu iz Croatia Airlinesa.


Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo-Zagreb, zaključuje se u priopćenju Croatia Airlinesa.

Brojni su se mediji raspisali kako je oštećenje nastalo pucnjavom iz vatrenog oružja, što je, pokazalo se, pogrešna informacija, jer je oštećenje nastalo mehaničkim udarcem.


"Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je provođenje očevid koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio očevidni tim. Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja. Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja", stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.


Svakako je bilo potrebno pričekati završetak očevida prije izlaska u javnost s insinuacijama.


Zbog oštećenja zrakoplova koji je trenutno prizemljen, Croatia Airlines ima veća kašnjenja i otkazivanja na linijama na kojima je danas planiran upravo ovaj zrakoplov.

bottom of page