top of page

U rujnu više putnika na Braču nego u Osijeku

Dostavljena nam je i rujanska statistika bračke i osječke zračne luke. Obje zračne luke bilježe povećanje broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Bračka je zračna luka u rujnu ove godine prihvatila i otpremila 2.094 putnika, čak 1.582 putnika više u odnosu na rujan prošle godine. U kolovozu je kroz ovu zračnu luku prošlo 3.185 putnika, dok je u srpnju zabilježeno njih 2.913. Radi se o značajnom povećanju u odnosu na prošlu godinu kada je zbog utjecaja pandemije zabilježen drastičan pad broja putnika.


Od 01. siječnja do 30. rujna kroz bračku je zračnu luku prošlo ukupno 9.289 putnika, čak 5 tisuća putnika više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (4.198). Pozitivan trend očekuje se i u listopadu ove godine.


S druge strane, Zračna luka Osijek bilježi značajno manji broj prevezenih putnika u odnosu na Brač, no s obzirom na to da je Croatia Airlines u rujnu prometovala na nizu charter linija prema Braču, ova je zračna luka imala i veći kapacitet odnosno broj ponuđenih sjedala u odnosu na ZL Osijek.


Na Klisi je u rujnu bilo 1.440 putnika (u rujnu prošle godine svega 949), pa i Osijek nastavlja bilježiti rast broja putnika, no generalno gledajući, brojke su još uvijek na niskoj razini što bi se trebalo promijeniti uvođenjem redovne linije Croatia Airlinesa između Osijeka i Munchena od sredine studenog ove godine.

U razdoblju od siječnja do kraja rujna ove godine kroz Zračnu luku Osijek prošlo je 8.676 putnika, što je 2.927 putnika više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (5.749).


Razvoj Zračne luke Osijek ovisi i o domaćim, subvencioniranim linijama o kojima smo opširno pisali, više možete pročitati na linku niže.

bottom of page