top of page

U Rijeci u veljači svega 200 putnika, u ožujku se očekuje značajan rast

Riječka zračna luka objavila je svoju statistiku za veljaču ove godine. Kroz ovu je zračnu luku prošlo svega 218 putnika. Značajan rast broja putnika očekuje se već ovog mjeseca.

Photo: Rijeka Airport

Kroz Zračnu luku Rijeka, aerodrom koji služi trećem gradu po veličini u Hrvatskoj, u veljači ove godine prošlo je svega 218 putnika, što je duplo više u odnosu na veljaču prošle godine kada ih je bilo 108. Rezultat je skroman, kao što je uvijek i bio u zimskim mjesecima, a uglavnom se radi o domaćim putnicima koji su prema i iz Rijeke putovali na linijama Trade Aira prema Osijeku, Splitu i Dubrovniku.


U zimskim mjesecima ove godine Rijeka nije imala drugih domaćih i međunarodnih linija, a s obzirom na to da je na postojećim domaćim linijama kapacitet skroman (zrakoplov od 19 sjedala), te da je Rijeka ove zime imala svega dva leta tjedno, brojke nisu ni mogle biti značajno više.

No ono što je pozitivno jest početak ljetnog reda letenja koji na snagu stupa s krajem ožujka ove godine, kada će Zračna luka Rijeka ponovno biti povezana s nizom međunarodnih odredišta, pa bi broj putnika trebao značajno porasti već u ožujku.

Naime, od 27. ožujka ove godine irski će Ryanair uvesti linije iz Rijeke prema Londonu, Stockholmu i Brusselsu, do kraja mjeseca na svakoj od navedenih linija obavit će po dva povratna leta sa zrakoplovima tipa B737-800 pa će ovaj prijevoznik ukupno u ponudi imati 2.268 sjedala. Kroz cijeli ožujak dostupni su i domaći letovi prema Osijeku, Splitu i Dubrovniku na kojima je ukupno raspoloživo 760 sjedala, čime Rijeka u ovom mjesecu ima 3.028 sjedala na tržištu.


Brojke bi u tom smislu trebale biti puno bolje pa će s par sto putnika na mjesečnoj razini brojka zasigurno prijeći tisuću. Naravno, još uvijek se radi o razmjerno niskim brojkama, no one će rasti i u travnju kada se očekuje uvođenje linija iz Rijeke prema Münchenu, Eindhovenu i Frankfurtu, a značajnije od svibnja kada će se veći broj avioprijevoznika vratiti u Zračnu luku Rijeka.


Kako smo ranije i najavili, s obzirom na veći broj najavljenih novih linija, pred Rijekom bi trebala biti jedna uspješna ljetna sezona.

bottom of page