top of page

U Rijeci u rujnu preko 26 tisuća putnika

Zračna luka Rijeka dostavila nam je danas mjesečnu statistiku za rujan. Kroz ovu je hrvatsku zračnu luku u rujnu prošlo nešto više od 26 tisuća putnika.

Photo: Rijeka Airport

Zračna luka Rijeka nastavlja pozitivan niz, baš kao i ostale hrvatske zračne luke. Naime, u rujnu ove godine kroz ovaj je aerodrom prošlo ukupno 26.310 putnika, što je gotovo duplo više u odnosu na isti mjesec prošle godine (13.649 putnika). Ostvareni rezultat ovog rujna ne odstupa značajno ni od rujna 2019. godine, kada je zabilježeno 30.879 putnika.


U prvih 9 mjeseci kroz riječku je zračnu luku prošlo više od 152 tisuće putnika, dok je u cijeloj prošloj godini zabilježeno njih svega 56 tisuća.

S obzirom na sve što se ove ljetne sezone događalo u avioindustriji, jasno je da Rijeka do kraja godine neće stići svoj rekordni rezultat iz 2019. godine kada je kroz njena vrata prošlo 200.841 putnika, no listopad bi i dalje trebao biti dobar, kao i studeni i prosinac, jer će Rijeka u zimskom redu letenja imati tri redovne linije, dvije Trade Aira prema Osijeku i Splitu odnosno Dubrovniku, te liniju Croatia Airlinesa prema Munchenu.


U studenome i prosincu na raspolaganju je više od 6.200 sjedala na linijama prema i iz Zračne luke RIjeka, pri čemu je više od 3.700 sjedala dostupno na redovnoj liniji Croatia Airlinesa između Munchena i Rijeke. Ostatak se odnosi na redovne linije Trade Aira prema odnosno iz Osijeka, Splita i Dubrovnika.


U 7 hrvatskih zračnih luka (Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, Osijek, Zagreb i Rijeka) u rujnu je zabilježeno 1.380.353 putnika, dok je u prvih 9 mjeseci ove godine kroz hrvatske zračne luke ukupno prošlo čak 8,3 milijuna putnika. Podsjećamo, u cijeloj 2019. godini u hrvatskim zračnim lukama zabilježeno je rekordnih 11,4 milijuna putnika.

bottom of page