top of page

U Rijeci prošlog mjeseca 6.269 putnika

I riječka zračna luka objavila je na svojoj službenoj web stranici mjesečnu za statistiku za travanj. Kroz ovu je zračnu luku prošlog mjeseca prošlo 6.269 putnika.

Photo: Rijeka Airport

Zračna luka Rijeka je u travnju ove godine prihvatila i otpremila ukupno 6.269 putnika na pet međunarodnih te dvije domaće linije.


S obzirom na to da je broj linija prema Rijeci još uvijek razmjerno mali u odnosu na druge hrvatske zračne luke (izuzev Osijeka i Brača), prema i iz Zračne luke Rijeka u travnju je na raspolaganju bilo ukupno 9.468 sjedala i to na sljedećim linijama:

  • Charleroi - Rijeka - Charleroi (Ryanair),

  • Stockholm - Rijeka - Stockholm (Ryanair),

  • London Stansted - Rijeka - London Stansted (Ryanair),

  • Frankfurt - Rijeka - Frankfurt (Lufthansa),

  • Eindhoven - Rijeka - Eindhoven (Transavia),

  • Osijek - Rijeka - Osijek (Trade Air),

  • Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka (Trade Air).

Najveći broj sjedala na raspolaganju je bio na liniji Ryanaira iz Stockholma, zatim na liniji prema Londonu, potom prema Charleroiju, pa Frankfurtu i zatim prema Eindhovenu. Valja spomenuti i kako su određeni letovi Ryanaira u travnju bili otkazani zbog loših vremenskih uvjeta u zračnoj luci, pa su zrakoplovi preusmjereni prema Puli, Zadru i Veneciji što je u određenoj mjeri utjecalo na ostvareni rezultat.


Iako u svibnju nema domaćih letova, oni značajno ne bi trebali utjecati na brojku putnika s obzirom na to da je kapacitet zrakoplova bio razmjerno mali, a osobito jer će doći do uvođenja još sezonskih linija i povećanja broja rotacija na postojećim.

Prema dostupnim podacima i ostvarenim letovima na komercijalnim linijama u travnju, prosječna je popunjenost zrakoplova prema i iz Rijeke iznosila 66,21%.


U travnju prošle godine u Rijeci je bilo 218 putnika, 2020. tek njih 14, a u travnju 2019. godine, dakle prije izbijanja globalne pandemije, ukupno 7.696 putnika, pa je ovogodišnji mjesečni rezultat na tragu onog iz 2019. godine. Podsjećamo, Rijeka je 2019. godine po prvi puta u svojoj povijesti ostvarila više od 200 tisuća putnika u jednoj godini (200.841).


Zahvaljujući brojnim najavama avioprijevoznika čije smo novosti vezane uz ovu zračnu luku objavljivali cijele zime, za očekivati je značajno bolji godišnji rezultat u odnosu na prošlu godinu.

bottom of page