top of page

U Puli i Osijeku u veljači tek nešto više od tisuću putnika

Pulska i osječka zračna luka ustupile su nam svoju statistiku za netom završen mjesec. Kroz Pulu i Osijek ukupno je prošlo tek 1.368 putnika.

Photo: Duško Marušić

Kroz Zračnu luku Pula u veljači ove godine prošlo je ukupno 963 putnika, gotovo 750 putnika više u odnosu na isti mjesec 2021. godine. S obzirom na to da je Zračna luka Pula trenutno ima tek domaće linije Croatia Airlinesa (Zadar, Zagreb) i Trade Aira (Osijek i Split), ostvareni rezultat nije ni mogao biti značajno bolji.


Isti je slučaj i sa Zračnom lukom Osijek. U Osijeku je u veljači redovno bio tek Trade Air s domaćim linijama prema Zagrebu, Puli i Rijeci (uz mogućnost nastavka putovanja prema Splitu i Dubrovniku). Osijek je u veljači imao svega 405 putnika, što je gotovo duplo bolji rezultat u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Kroz Zračnu luku Osijek u prva dva mjeseca ove godine prošlo je ukupno 1.076 putnika, dok ih je u istom razdoblju 2021. godine bilo svega 459.


Zračna luka Pula u prva dva mjeseca bilježi 2.213 putnika, što je također bolji rezultat nego u siječnju i veljači prošle godine, kada je ukupno zabilježeno 905 putnika.


Brojke će svakako ostati skromne do početka ljetne sezone, barem što se tiče Pule, dok Osijek trenutno nema najavljenih redovnih međunarodnih linija za predstojeći ljetni red letenja.

bottom of page