top of page

U Puli i na Braču u studenome 2 tisuće putnika

Pulska je zračna luka dostavila svoju mjesečnu statistiku za studeni ove godine. Donosimo i brojke s Brača, dok statistiku Rijeke, Osijeka i Dubrovnika za studeni možete pročitati OVDJE.

Dvije hrvatske zračne luke, Pula i Brač, uz Rijeku, Dubrovnik i Osijek, objavile su svoje brojke putnika za studeni. Promet je skroman, sukladno broju redovnih linija i tjednih polazaka na istima.


Bračka je zračna luka zaključila svoju sezonu što se tiče redovnih i charter letova na kojima je prometovala Croatia Airlines, pa je promet u studenome ove godine nizak, svega 27 putnika, što se odnosi na putnike koji su na Brač pristigli letovima poslovne avijacije koje bračka zračna luka prihvaća i otprema i u zimskim mjesecima. Broj putnika gotovo je isti studenome prošle godine kada ih je bilo 24.


Brač u prvih 11 mjeseci ove godine bilježi 10.038 putnika, što je gotovo 6 tisuća putnika više u odnosu na isti period prošle godine.


Pulska je zračna luka imala veći promet od Brača, što je direktna posljedica redovnih linija Croatia Airlinesa (Zagreb/Zadar) te Trade Aira (Osijek/Split). Na domaćim je linijama u studenome bilo 1.943 putnika, što je 1.358 putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine.


Kroz Zračnu luku Pula u prvih 11 mjeseci ove godine ukupno je prošlo 268.947 putnika, što je značajan porast u odnosu na kriznu 2020. kada je u istom promatranom periodu u Puli bilo svega 52.705 putnika. Ipak, Pula je imala značajno manji rast ovog ljeta u odnosu na druge hrvatske zračne luke, prije svega Zadar gdje je Ryanair napravio veću ekspanziju i doveo više putnika čak i u odnosu na ljetne mjesece rekordne 2019. godine.


bottom of page