top of page

U prometu tri linije Eurowingsa prema Rijeci, Croatia povezuje Prag i Split

Od ove subote, 26. lipnja, Rijeka je ponovno povezana s Berlinom i Hamburgom, a od idućeg vikenda uvode se i brojne druge linije!

Photo: Rijeka Airport

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, ove je subote obnovio promet na svoje dvije sezonske linije prema Zračnoj luci Rijeka. Radi se o linijama iz Hamburga i Berlina koje će nastaviti prometovati jednom tjedno, dok se uvođenje drugog tjednog leta očekuje s početkom kolovoza. Eurowings već prometuje na liniji iz Dusseldorfa prema Rijeci, a od sljedeće subote, 03.07. Rijeka će biti direktno povezana i s Kolnom. Od istog datuma prema Rijeci će prometovati i Lufthansa na linijama iz Frankfurta i Munchena, pri čemu je linija Lufthanse iz Frankfurta potpuno nova.


Što se tiče povezanosti Rijeke s ostalim zemljama, od 01.07. Air Baltic uvodi liniju za Rigu, a od 03.07. poljski LOT uvodi čak dvije linije o kojima smo ranije pisali: prema Szczecinu i Szymanyu, dan kasnije i prema Zielonoj Gori. LOT već prometuje na liniji između Varšave i Rijeke.

Dostupne linije iz Rijeke d 03. srpnja 2021.
 

Croatia Airlines obavila prvi let na novoj liniji između Praga i Splita


Zrakoplov Croatia Airlinesa sinoć je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji između Splita i Praga. Izravni međunarodni letovi na ovoj liniji planirani su subotom do sredine rujna ove godine.


Svi putnici na sinoćnjem povratnom letu Prag – Split, koji su u splitsku zračnu luku sletjeli u 22 sata i 45 minuta, nagrađeni su vaučerom u iznosu od 30 eura.

Povratne zrakoplovne karte za letove između Splita i Praga putnicima su na raspolaganju po promotivnoj cijeni od 139 eura. Promotivne cijene karata vrijede isključivo za kupnju preko www.croatiaairlines.com ili m.croatiaairlines.hr, a uključuju aerodromske pristojbe, naknadu za izdavanje zrakoplovne karte (TSC), besplatan prijevoz jednog komada prtljage (do 23 kilograma težine) te uslugu u zrakoplovu.

"Uvođenjem izravnih međunarodnih letova između Praga i Splita češkim je turistima ponuđen još kvalitetniji izbor putovanja na hrvatski dio Mediterana te su im još više približene prirodne, kulturne i povijesne ljepote Republike Hrvatske." – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

"Croatia Airlines u razdoblju od lipnja do rujna ove godine planira letove iz Hrvatske u 18 europskih metropola, odnosno 19 zračnih luka u kojima će se putnicima, zahvaljujući suradnji s partnerima iz udruge Star Alliance i drugim avioprijevoznicima, nuditi mogućnosti vezanih letova u odredišta diljem svijeta.", stoji u priopćenju hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

bottom of page