top of page

U prodaji karte za novu liniju između Osijeka i Munchena uz 25% popusta!

Croatia Airlines je danas održala press konferenciju u Zračnoj luci Osijek koju smo jučer ekskluzivno i najavili.

Croatia Airlines uvodi novu liniju između Munchena i Osijeka a letovi su od sada dostupni za booking na službenoj stranici hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika!


Kako smo jučer i najavili, letovi će se odvijati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, prema sljedećem rasporedu:

Munchen 10:10 - 11:45 Osijek 12:20 - 14:00 Munchen

Letovi su potvrđeni do sredine siječnja sljedeće godine a Zračna luka Osijek i Croatia Airlines u pregovorima su da ova uskoro postane cjelogodišnja. Na temelju rezultata ostvarenih u prva dva mjeseca operacija, dvije će strane donijeti odluku o produljenju navedenih letova i nakon sredine siječnja.

Povratne karte mogu se kupiti već od 130 eura, a uz upisivanje promotivnog koda OSIJEK25 moguće je ostvariti dodatnih 25% popusta na ukupnu cijenu karte pa na ovoj liniji možete putovati za svega 110 eura! Karte je potrebno kupiti na LINKU.


Podsjećamo, ovo je prva međunarodna linija za Zračnu luku Osijek nakon više od godinu dana pauze, a ujedno i prvi put da Croatia Airlines uvodi liniju između Munchena i Osijeka.


Kako doznajemo, aktivno se radi na uspostavljanju code-share suradnje na ovoj liniji s njemačkom Lufthansom, pa će se karte uskoro moći kupiti i na web stranici njemačkog nacionalnog avioprijevoznika, a time i ostvariti konekcije prema brojnim odredištima u Europi i svijetu.

Kako bi potaknuli razvoj linije, u kratkom ćemo roku organizirati nagradni natječaj i podijeliti povratne aviokarte na novoj liniji između Osijeka i Munchena. Osijek se nakon dugog niza godina napokon povezuje s važnim europskim čvorištem iz kojeg je moguće putovati prema nizu europskih i svjetskih destinacija što je izrazito važno za turizam, iseljeništvo, citybreak i poslovne putnike iz odnosno prema gradu Osijeku i široj regiji.


- Drago nam je što ćemo stanovnicima Slavonije u zimskom razdoblju omogućili izravnu zračnu vezu s njemačkim tržištem, odnosno letove u važno europsko prometno čvorište preko kojega će moći putovati diljem svijeta. Vjerujem da će izravni letovi Osijek – München pridonijeti razvoju turističkih i gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Osijek, čineći je još važnijom prometnom točkom. Novom linijom ponovno potvrđujemo kontinuiranu brigu za prometnu povezanost svih hrvatskih regija i važnu ulogu nacionalnog avioprijevoznika u prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske – istakao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Direktor Zračne luke Osijek, Ivan Kos, napomenuo je: "Malo više od četiri mjeseca sam u zračnoj luci i danas bih htio istaknuti tri ključna pravca djelovanja u ovom periodu: partnerska suradnja sa svim hrvatskim zračnim lukama i hrvatskom aviokompanijom, dugoročni potencijal Zračne luke Osijek, i na kraju nešto što sve zanima sada i odmah te bi voljeli da su to sve tri točke a to su: Letovi, letovi i letovi. Želja mi je bila osnažiti Zračnu luku Osijek kroz dnevnu suradnju i partnerstvo s ostalim hrvatskim zračnim lukama. Radimo i radit ćemo i dalje punom parom, ali vjerujem da svaki korak koji radimo danas mora biti s pogledom na održivu budućnost. Taj drugi od tri pravca djelovanja podrazumijeva izradu masterplana, obnovu infrastrukture, čišćenje i okrupnjavanje zemljišta te definiranje budućih strateških partnera naše zračne luke. Simbolično smo htjeli da naša prva suradnja bude s Croatiom, no razgovaramo i sa stranim kompanijama, o tome više drugom zgodom. Na svima nama je da se iz Osijeka za München ne leti samo jednu zimu, već da od toga napravimo stabilnu, dugoročnu, dobro popunjenu liniju. Pred nama je vrijeme promocije kako bismo od studenog do siječnja imali što punije avione. Nadajmo se normalizaciji zdravstvenog stanja i neka nam je svima sa srećom."


Gradonačelnik Ivan Radić naglasio je: - S današnjim potpisom ugovora između Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa te otvaranjem nove linije Osijek - München, upravo se ostvaruje jedan od naših ciljeva, a to je da Osijek mora u svakom pogledu biti prometni regionalni centar. Zračnom, cestovnom, željezničkom i riječnom prometu. Slogan promocije ovog leta kaže „Samo 100 minuta“ i time naglašava kako smo samo 100 minuta udaljeni od Münchena ili bolje rečeno München je 100 minuta od Osijeka. Osobito je važno naglasiti da smo preko Münchena povezani sa cijelim svijetom, jer München nudi izravne letove prema Frankfurtu, Berlinu, Londonu, Beču, Parisu i još mnogim svjetskim destinacijama. Došlo je vrijeme da se koordinate Osijeka ponovno upišu na karti svijeta. Čestitam Zračnoj luci Osijek i Croatia Airlinesu na ovom potezu, a ja ću svakako posjetiti München prvom prilikom.


Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić ovom je prilikom izjavio: - Zajednički rad i djelovanje svih jedinica lokalne samouprave, pa tako i Grada Osijeka s Osječko-baranjskom županijom vidljiv je i kroz ovaj projekt revitalizacije Zračne luke Osijek. Uskoro u posjet dolazi i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s kojim ćemo najaviti veliki projekt obnove zgrade putničkog terminala koja će dovesti do kvalitetnijeg funkcioniranja zračnog prometa. Što se tiče novouvedene linije Osijek – München cilj nam je zadržati ju tijekom cijele godine, ali i uvesti nove međunarodne linije.

bottom of page