U Osijeku u lipnju manje od 2 tisuće putnika

Updated: Jul 6

Zračna luka Osijek u lipnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 1.954 putnika, što je 900 putnika više u odnosu na isti mjesec 2021. godine.

Kroz Zračnu luku Osijek u lipnju ove godine prošlo je ukupno 1.954 putnika, što na charter, što na redovnim linijama Croatia Airlinesa prema Splitu, Dubrovniku i Munchenu. Brojke bi bile značajno više da je u prometu domaći PSO program kojeg je do svibnja obavljao Trade Air, no kako država još uvijek nije zaključila cijeli paket novog PSO programa, linije iz Osijeka na kojima je (i ponovno će) prometovao Trade Air, u lipnju su bile u prekidu, što je utjecalo i na broj putnika u ovoj zračnoj luci.


Od prvog dana ove godine do kraja lipnja kroz ovu je zračnu luku prošlo ukupno 6.014 putnika, dok ih je u istom razdoblju prošle godine bilo 3.119.

Prije izbijanja globalne pandemije, u lipnju 2019. godine, Osijek je zabilježio 5.785 putnika, a u usporedbi s lipnjem prošle godine, ovog je lipnja na Klisi bilo 900 putnika više.


Prema trenutnoj najavi Trade Aira, od sredine srpnja (18.07.), očekuje se ponovna uspostava domaćih linija iz Osijeka prema Zagrebu, Puli, Rijeci (preko Pule i Rijeke prema Splitu, preko Rijeke i Splita prema Dubrovniku) te uvođenje nove linije prema Zadru što bi trebalo pozitivno utjecati na brojke putnika u ovoj hrvatskoj zračnoj luci.