top of page

U kolovozu pad broja putnika u ZL Osijek

Updated: Sep 8, 2021

Zračna luka Osijek u kolovozu je imala manji broj putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Zračna luka Osijek u kolovozu ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 2.040 putnika, što je 377 putnika manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada je kroz ovu zračnu luku prošlo 2.417 putnika.


Osijek je ovog kolovoza bio povezan sa Splitom i Dubrovnikom redovnim letovima Croatia Airlinesa, te s Pulom i Rijekom (konekcije prema Splitu i Dubrovniku) linijama Trade Aira. Uz to, zračna je luka zabilježila i nekoliko dolazaka ad-hoc charter letova, no ukupno je kroz ovu zračnu luku prošlo 377 putnika manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Razlog tome jest činjenica da je u kolovozu prošle godine Osijek bio povezan sa Stuttgartom, redovnom linijom Eurowingsa koja je prometovala jednom tjedno, subotom, dok ovog kolovoza ta linija nije u prometu. Zračna je luka uspjela nadoknaditi veći broj putnika na ranije spomenutim domaćim linijama dva hrvatska avioprijevoznika.


Ponovni rast broja putnika očekuje se već u rujnu (Eurowings je prema Osijeku prometovao samo u kolovozu prošle godine), iz razloga jer su domaći letovi iz odnosno prema Osijeku iznimno dobro popunjeni.


Unatoč padu broja putnika u kolovozu (u odnosu na prošlogodišnji kolovoz), u razdoblju od 01. siječnja do 31. kolovoza kroz Osijek je prošlo ukupno 7.236 putnika, što je čak 2.438 putnika više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (4.798 putnika).


Drago nam je da smo u kolovozu i mi doprinijeli statistici Zračne luke Osijek, naše putničko iskustvo možete pročitati OVDJE.

bottom of page