top of page

U Dubrovniku u veljači preko 9 tisuća putnika

Kroz Zračnu luku Dubrovnik u veljači ove godine prošlo je nešto više od 9 tisuća putnika, gotovo isti broj kao i u prvom mjesecu 2022. godine.

Photo: Dubrovnik Airport

Zračna luka Dubrovnik u veljači ove godine prihvatila je i otpremila 9.242 putnika, što je 5.694 putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Radi se tek o 78 putnika manje u odnosu na siječanj ove godine, a tu bi broju Dubrovnik svakako dostigao da zbog vremenskih uvjeta (bure van limita) zrakoplovi nisu preusmjeravani u obližnji Split.


U veljači je u Dubrovniku redovna bila Croatia Airlines iz Zagreba, Trade Air iz Splita, Freebird iz niza europskih odredišta s charter linijama te Turkish Airlines iz Istanbula. Kako smo ranije najavili, kreće linija Vuelinga iz Barcelone, a s krajem ovog mjeseca na snagu stupa i ljetni red letenja pa će Dubrovnik ponovno biti povezan s nizom europskih odredišta.

U prva dva mjeseca 2022. godine kroz Zračnu luku Dubrovnik je prošlo 18.562 putnika, što je čak 11.285 putnika više u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

bottom of page