top of page

U Dubrovniku u rujnu više od 200 tisuća putnika!

Zračna luka Dubrovnik objavila je svoju statistiku za rujan. Kroz vrata najjužnije hrvatske zračne luke u rujnu ove godine prošlo je više od 200 tisuća putnika!

Photo: ZL Dubrovnik

Dubrovačka zračna luka kontinuirano, šesti mjesec za redom, bilježi značajan porast putnika! Kako smo već pisali kroz najave linija za rujan, bilo je i za očekivati da će broj putnika u rujnu biti značajno viši u odnosu na isti mjesec prošle godine, što se sada i potvrdilo objavom statistike.


Kroz dubrovačku zračnu luku u rujnu ove godine prošlo je 207.558 putnika, čak 166 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine! U usporedbi s rujnom 2019. godine, radi se 50% putnika manje (tada ih je bilo 405.924). Najveći udio u prometu čine putnici iz tradicionalno dominantnih emitivnih tržišta - Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske.


Od prvog siječnja do 30. rujna kroz dubrovačku je zračnu luku prošlo ukupno 787.590 putnika, dok ih je u istom razdoblju prošle godine bilo svega 306.949!

S obzirom na to da će Dubrovnik u listopadu biti odlično povezan s nizom europskih odredišta, očekuje se nastavak značajnog rasta broja putnika na mjesečnoj razini, a Zračna luka Dubrovnik će se do kraja ove godine približiti brojci od milijun putnika, koju ipak vrlo vjerojatno neće prijeći ove godine.


Dubrovačka je zračna luka u prošloj godini bila jedna od najpogođenijih krizom uzrokovanom globalnom pandemijom, no zato je u ljetnom redu letenja ove godine bila izvrsno povezana s nizom europskih i svjetskih odredišta, pri čemu posebno treba istaknuti svakodnevne letove prema Moskvi sa širokotrupnim zrakoplovima u špici ljetne sezone, te čak 8 letova tjedno dva velika američka avioprijevoznika, United Airlinesa i Delta Air Linesa između Dubrovnika i New Yorka koje će u prvim danima ovog mjeseca završiti s prometovanjem za ovu ljetnu sezonu. Dubrovnik će ipak, i ovog mjeseca, imati niz međunarodnih linija:

Linije prema ZL Dubrovnik u listopadu 2021.

Prema trenutnim najavama, u zimskom redu letenja ove godine dubrovačka će zračna luka biti povezana sa Zagrebom letovima Croatia Airlinesa, Splitom i Rijekom s Trade Airom, te s Barcelonom, letovima španjolskog niskotarifnog avioprijevoznika - Vueling Airlinesa.


bottom of page