top of page

U Dubrovniku u 2021. najviše putnika iz Velike Britanije

Dubrovačka zračna luka svake godine objavi detaljnu statistiku putnika po državama odnosno gradovima. Iako je promet još uvijek značajno niži u odnosu na rekordnu 2019. godinu, statistika je svakako zanimljiva.

Zračna luka Dubrovnik objavila je godišnju statistiku za 2021. godinu koja uključuje i broj putnika po državama odnosno gradovima.


Najveći broj putnika u Dubrovnik je stigao iz Velike Britanije, njih čak 138.114, a prvi na ljestvici gradova je London iz kojeg je doputovalo 85.754 putnika. Dubrovnik je s Londonom bio povezan direktnim letovima više avioprijevoznika, poput Jet2.coma, EasyJeta i British Airwaysa.


Druga na ljestvici zemalja je Francuska s 131.520 putnika, zatim slijedi Njemačka s 98.664 putnika, te Hrvatska s 92.296 putnika. Visoko na petom mjestu nalaze se Sjedinjene Američke Države iz kojih je doputovalo čak 76.072 putnika.

Iz New Yorka, s kojim je zračna luka bila direktno povezana letovima United Airlinesa i Delta Air Linesa, u Dubrovnik je doputovalo čak 27.990 putnika.


U top 10 zemalja su još Španjolska, Rusija, Nizozemska, Poljska i Austrija. S navedenim je državama Dubrovnik bio odlično povezan, poznatim avioprijevoznicima poput Iberije, Aeroflota, KLM-a, LOT-a i Austrian Airlinesa.


London i Zagreb zauzeli su prva dva mjesta, treći je Pariz, četvrta Moskva, a na petom mjestu nalazi se Frankfurt.


Navedene brojke opravdaju ono što smo više puta isticali prošlog ljeta, a to je odlična popunjenost širokotrupnih A330 Aeroflota, te visoka popunjenost na redovnim linijama iz New Yorka prema Dubrovniku. Sve detalje možete vidjeti u tablici niže.


bottom of page