top of page

U Dubrovniku danas gotovo 60 operacija komercijalnih zrakoplova!

Dubrovačka zračna luka ove subote, 25. srpnja, zabilježit će čak 57 operacija (polijetanja i slijetanja) aviokompanija. Radi se o značajnom rastu u odnosu na isti dan prije svega dva tjedna.

photo: Zračna luka Dubrovnik d.o.o.

Prvi let koji ulazi u današnju statistiku jest domaći, onaj Croatia Airlinesa iz Zagreba koji je sinoć kasnio u Dubrovnik zbog olujnog nevremena u Zagrebu, pa je, umjesto 10 minuta prije ponoći, u Zračnu luku Dubrovnik sletio s 40 minuta zakašnjenja.


Kroz jutro je u Dubrovnik sletjelo nekoliko zrakoplova, redom: E190 iz Brusselsa (TUI Belgium), B737-700 iz Rotterdama (Transavia), dva B737-800 iz Londona odnosno Birminghama (Jet2.com), A320 iz Edinburgha (EasyJet), te jedan iz Madrida (Iberia).


Iza podneva u ovu je zračnu luku još stigla i Lufthansa, British Airways, Croatia Airlines, Austrian Airlines, LOT, Swiss i Norwegian.


Do kraja dana u Zračnu luku Dubrovnik doći će i zrakoplovi iz Pariza (Air France), Luxembourga (LuxAir), Varšave (LOT), Rima (Croatia Airlines), Brusselsa (Brussels Airlines), Zagreba (Croatia Airlines) te Londona i Manchestera (EasyJet).

Mreža destinacija iz ZL Dubrovnik ove subote, 25.07.

Promet će biti relativno dobar i sutra, u nedjelju, 26. srpnja. Naime, Zračna luka Dubrovnik ima najavljeno 24 slijetanja te 22 polijetanja zrakoplova na redovnim komercijalnim linijama (11 operacija manje u odnosu na subotu, dan ranije).


Odredišta su brojna, prednjače dolasci iz Velike Britanije i Njemačke, zrakoplovima Croatia Airlinesa, Jet2.com-a te EasyJeta!


bottom of page