top of page

U Dubrovnik sletio luksuzni A340 iz Las Vegasa

U dubrovačku je zračnu luku danas u 11 sati i 30 minuta sletio zrakoplov tipa A340-541 iz Sjedinjenih Američkih Država, iz zračne luke u Las Vegasu.

Privatni zrakoplovi nisu nikakva novost u Zračnoj luci Dubrovnik, baš naprotiv, kako je redovni komercijalni promet trenutno vrlo slab, zračnom lukom dominiraju razni tipovi privatnih zrakoplova, no rijetkost je vidjeti ovakav širokotrupni zrakoplov u Dubrovniku, osobito u VIP verziji. Naravno, zračna luka neće otkrivati tko je ovim zrakoplovom stigao u Dubrovnik.


Zrakoplov A340-541 reg. oznake VP-BMS kompanije Las Vegas Sands Corporation ima maksimalnu brzinu od 915 km/h te može bez zaustavljanja prevaliti put od gotovo 16 700 kilometara.


U klasičnoj konfiguraciji ovaj bi zrakoplov imao 440 sjedala u putničkoj kabini, no kako se radi o VIP verziji, može prevesti maksimalno 60 putnika. S obzirom na to da je kapacitet zrakoplova mali, možete naslutiti opremljenost ovog zrakoplova.


O kakvom luksuzu se radi možete provjeriti na sljedećem videu, upravo je ovaj zrakoplov danas stigao u Zračnu luku Dubrovnik!


bottom of page