top of page

U 10 mjeseci 4,3 milijuna putnika u hrvatskim zračnim lukama

I posljednje tri hrvatske zračne luke, Zagreb, Rijeka i Brač, objavile su svoju statistiku za listopad. Najveći broj putnika, očekivano, zabilježen je u Zagrebu.

Već smo na samom početku listopada objavili mjesečnu statistiku Splita, Dubrovnika, Pule, Zadra i Osijeka, koju možete pročitati OVDJE, a sada donosimo brojke iz još tri hrvatske zračne luke.


Međunarodna zračna luka Zagreb

Kroz zagrebačku je zračnu luku u listopadu ove godine prošlo ukupno 182.618 putnika, što je čak 127 tisuća putnika više u odnosu na listopad prošle godine. Bilo je to i očekivano s obzirom na to da ovog listopada nije bilo značajnijih putničkih restrikcija te da je Ryanair svojim prisustvom u glavnom gradu Hrvatske ponudio razmjerno velik broj novih linija i time posljedično više sjedala. Sukladno ostvarenim brojkama, za zaključiti je da popunjenost putničke kabine nije visoka kod avioprijevoznika koji prometuju prema Zagrebu.


Zagrebačka je zračna luka nakon 10 mjeseci napokon prešla brojku od milijun putnika. Naime, od 01. siječnja do 31. listopada kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb prošlo je ukupno 1.060.618 putnika, no očito je da do kraja godine, u posljednja dva mjeseca, neće dostići brojke iz Splita.

Zračna luka Rijeka

Kroz riječku je zračnu luku u listopadu ove godine prošlo svega 3.664 putnika, što je povećanje za 1.684 putnika u odnosu na listopad 2020., no još uvijek se radi o razmjerno malim brojkama putnika. Uzmemo li u obzir da Rijeka u listopadu nije imala značajan broj međunarodnih linija, nije bilo ni za očekivati puno veći rezultat.


U prvih 10 mjeseci kroz Zračnu luku Rijeka prošlo je 55.889 putnika, a s obzirom na to da do kraja godine Rijeka nema najavljenih međunarodnih linija, već svega dva tjedna leta prema Osijeku odnosno Splitu, ova se brojka neće puno mijenjati.

Zračna luka Brač

Bračka je zračna luka u listopadu imala 722 putnika, dok ih je u listopadu prošle godine bilo svega 16. U prvih 10 mjeseci ove godine kroz Zračnu luku Brač prošlo je 10.011 putnika, zanimljivo, više nego što ih je u istom razdoblju bilo u Zračnoj luci Osijek.


Kroz 8 hrvatskih zračnih luka (Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek, Zagreb, Brač i Rijeka), u u prvih 10 mjeseci ove godine prošlo je više od 4,3 milijuna putnika (4.342.826).

bottom of page