top of page

Turkish u prosincu 12 puta tjedno prema Dubrovniku i Zagrebu

Turski nacionalni avioprijevoznik, Turkish Airlines, član Star Alliance grupacije, najavio je svoj red letenja za prosinac ove godine. Ovaj će poznati avioprijevoznik u posljednjem mjesecu ove godine prometovati prema Dubrovniku i Zagrebu, ukupno do 12 puta tjedno na dvije linije prema Hrvatskoj.

U odnosu na studeni, Turkish Airlines će u prosincu imati svega jedan let tjedno manje prema Zagrebu, no to će ujedno nadomjestiti korištenjem zrakoplova većeg kapaciteta na liniji između Istanbula i Zagreba. U prosincu će u prometu biti i linija prema Dubrovniku.


Linija Istanbul - Zagreb - Istanbul

Turkish Airlines u prosincu planira prometovati 10 puta tjedno između Zagreba i Istanbula, jedan let tjedno manje u odnosu na studeni. Na većem broju letova (njih 25) Turkish će prema Zagrebu slati zrakoplove tipa Boeing 737 MAX8, a nerijetko i zrakoplove tipa A321 i B737-900ER. Na dva leta u prosincu najavljeni su i zrakoplovi tipa MAX9, no za sada nema najava širokotrupnih zrakoplova kao što je to bio slučaj u studenome. Kako nam je kasnije potvrđeno, A330 Turkish Airlinesa u Zagreb su dolazili zbog tereta a ne putnika.


Turkish će tako u prosincu prometovati dva puta dnevno ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom, te po jednom dnevno ostalim danima, čime dolazimo do ukupno 10 tjednih letova.


Time će Turkish ponuditi ukupno 14.846 sjedala na 46 povratnih letova između Zagreba i Istanbula u prosincu.

Linija Istanbul - Dubrovnik - Istanbul

Linija između Dubrovnika i Istanbula također nastavlja prometovati u prosincu, dva puta tjedno, srijedom i subotom. Turkish je do sada, u studenome, otkazao tek dva leta prema Dubrovniku, dok je ostatak odrađen na vrijeme.


Prema trenutnim najavama, u prosincu će između Dubrovnika i Istanbula biti 9 povratnih letova, pri čemu je na 7 letova najavljen A320, a na tek dva leta manji zrakoplovi tipa A319.


Turkish će u prosincu između dva grada ponuditi ukupno 2.646 sjedala, što je definitivno dovoljno u ovoj zimskoj sezoni kada je zbog utjecaja pandemije broj turista u Hrvatskoj vrlo nizak van same ljetne sezone.


Turkish Airlines planira i u ostatku zime prometovati i prema Dubrovniku i prema Zagrebu, a veselimo se što ćemo njihovu uslugu isprobati već u siječnju putujući u business klasi ovog prijevoznika. Jasno, to ćemo putovanje detaljno opisati u trip reportu.


bottom of page