top of page

Turkish u listopadu čak 70 povratnih letova prema Zagrebu i Dubrovniku

Turkish Airlines u listopadu će nastaviti povezivati Istanbul s dvije hrvatske zračne luke - Zagrebom i Dubrovnikom.

Turski nacionalni avioprijevoznik, aviokompanija koja je do izbijanja globalne pandemije prometovala prema najvećem broju odredišta u svijetu, u listopadu će nastaviti povezivati Zagreb i Dubrovnikom s Istanbulom.


Kompanija će u listopadu prometovati čak 12 puta tjedno između Istanbula i Zagreba, svakodnevno, dok su dva leta dnevno dostupna ponedjeljkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom.


Na ovoj je liniji najavljeno više tipova zrakoplova, većinom A321, no također i B737 MAX8, B737 MAX9, A320, čak i B737-900ER.


Kompanija planira smanjiti broj tjednih letova između Zagreba i Istanbula u studenome, no red letenja još uvijek nije finaliziran pa su dodatna otkazivanja trenutno dostupnih letova moguća. Realizacija istih prije svega će ovisiti o putničkoj potražnji.

Ono što veseli jest činjenica da Turkish Airlines planira kroz cijeli listopad prometovati prema Zračnoj luci Dubrovnik.


Letovi između Istanbula i Dubrovnika prometovat će četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i subotom, a na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa A321.


Na ukupno 17 povratnih letova u listopadu, Turkish Airlines trenutno nudi više od 6.300 sjedala između Dubrovnika i Istanbula, što će svakako utjecati na turistički rezultat i broj putnika u Zračnoj luci Dubrovnik na samom kraju ljetne sezone.


Zagreb će biti jedino odredište Turkish Airlinesa u Hrvatskoj u predstojećem zimskom redu letenja, s obzirom na to da letovi prema Dubrovniku nisu u najavi u razdoblju od studenog do kraja ožujka sljedeće godine.

bottom of page