top of page

Turkish Airlines: u siječnju više letova prema Zagrebu!

Turska nacionalna kompanija objavila je svoj red letenja za siječanj 2021. godine. Zagreb će u prvoj polovici siječnja biti bolje povezan s najvećim gradom Turske.

Turkish Airlines ponudit će znatno više letova prema Zagrebu u odnosu na prosinac ove godine. Od 01. siječnja broj letova nakratko će se povećati, do 18.01.2020.


Turska će nacionalna aviokompanija u periodu od petka, 01.01., do nedjelje, 03.01., odraditi četiri povratna leta prema Zagrebu, s time da su za nedjelju najavljena dva leta, u jutarnjem i večernjem terminu.


U razdoblju od ponedjeljka, 04.01., do nedjelje, 10.01., kompanija će imati sedam povratnih letova prema Zagrebu, s time da će u ponedjeljak i nedjelju biti dostupna dva dnevna leta, te po jedan u srijedu, četvrtak i petak. Ovisno o danu, letovi prometuju u jutarnjem ili večernjem terminu.


Od ponedjeljka, 11.01., do nedjelje, 17.01., Turkish Airlines odradit će pet povratnih letova, po jedan u ponedjeljak, utorak, srijedu, petak i nedjelju.


Od 18. do 31.01. broj letova vratit će se na trenutnu razinu te će Turkish Airlines prometovati između Istanbula i Zagreba četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje.


Ipak, zahvaljujući povećanju broja operacija u periodu od 01. do 17. siječnja, Turkish Airlines imat će u prodaji više od 8100 sjedala između Zagreba i Istanbula u siječnju sljedeće godine, što je povećanje kapaciteta u odnosu na prosinac za gotovo 30%.


S obzirom na vrlo dobru popunjenost zrakoplova na ovoj liniji, potez Turkish Airlinesa nije iznenađenje. Na jutarnjim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa B737-800, dok će na popodnevnoj odnosno večernjoj rotaciji prometovati zrakoplovi većeg kapaciteta - A321.


Valja još naglasiti kako Airbus A321 ima kapacitet od 51.70 metara kubičnih teretnog prostora, što je bitno svim špediterima koji djeluju u zagrebačkoj zračnoj luci i s Turkish Airlinesom prevoze teret prema i iz zemalja u Aziji. Teretni je prostor kod zrakoplova tipa B737-800 nešto manji te iznosi 44.1 metara kubičnih.


Turkish Airlines u veljači najavljuje također četiri tjedna leta između Zagreba i Istanbula, no red letenja podložan je promjenama i svakako će ovisiti o epidemiološkoj situaciji koja direktno utječe na samu potražnju.

bottom of page