top of page

Turkish Airlines: u prosincu više od 5700 sjedala na liniji Istanbul - Zagreb

Turkish Airlines u prosincu će prometovati četiri puta tjedno na liniji Istanbul - Zagreb.


Turska nacionalna aviokompanija stabilizirala je broj operacija prema glavnom gradu Hrvatske, četiri tjedna leta dostupna su još od sredine rujna ove godine.


Turkish Airlines će u posljednjem mjesecu ove godine zadržati jednak broj tjednih letova kao i do sada, prometujući između Zagreba i Istanbula ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.


Na liniji između Zagreba i Istanbula prometovat će zrakoplovi tipa B737-800 i A321 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 151 odnosno 188 sjedala. S obzirom na najavljenih 17 letova između dva spomenuta grada, Turkish će u prosincu ponuditi čak 5726 sjedala u oba smjera što je, s obzirom na trenutnu situaciju, zadovoljavajuća brojka.


Turkish Airlines trenutno nudi svakodnevne letove na liniji prema Zagrebu od siječnja 2021. godine, no zapravo se radi o starom rasporedu kojeg kompanija još nije revidirala, za očekivati je da će broj letova i u sljedećim zimskim mjesecima biti smanjen na tri do četiri leta tjedno.


Turska aviokompanija uredno prometuje prema Zagrebu te nema ad-hoc otkazivanja letova na ovoj liniji, s obzirom na to da ne postoje restrikcije za putovanje u Tursku, određeni broj ljudi putuje upravo u Istanbul na kratki odmor. Pritom valja istaknuti akcijske cijene aviokarata na ovoj liniji, a prije manje od mjesec dana i mi smo, u suradnji s aviokompanijom, organizirali giveaway iz Zagreba za Istanbul.


Turkish Airlines nastavlja pratiti stanje s globalnom pandemijom, za očekivati je da će u proljeće sljedeće godine rast potražnje rezultirati i većim brojem tjednih letova na ovoj međunarodnoj liniji, uz mogući povratak ove kompanije i u Zračnu luku Dubrovnik!


bottom of page