top of page

Turkish Airlines od srpnja ponovno leti za Zagreb

Nacionalna turska aviokompanija od 01. srpnja ponovno će letjeti na liniji Istanbul - Zagreb.

Turkish Airlines u ljetnom redu letenja prometovao je prema Zagrebu dva puta dnevno, nudeći time veliki broj konekcija prema ostalim odredištima u svijetu svim putnicima iz Hrvatske, naravno i u suprotnom smjeru, omogućavajući brojnim turistima dolazak u Zagreb (prije svega onima iz Azije).


Zbog izbijanja pandemije Turkish je obustavio prometovanje na svim linijama, te u posljednjih mjesec dana postepeno ponovno uvodi domaće linije unutar Turske, a sada i određene međunarodne destinacije.


Iako je prije izbijanja pandemije aviokompanija prometovala prema Zagrebu dva puta dnevno, kompanija će sada pokrenuti liniju u reduciranom obliku. Naime, linija Istanbul - Zagreb - Istanbul biti će u prometu 5 puta tjedno od 01. srpnja, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.


Srijedom i nedjeljom linija će se održavati u jutarnjem terminu, zrakoplovom tipa A320, dok će ponedjeljkom, četvrtkom i petkom zrakoplovi prometovati na ovoj liniji u večernjim satima s zrakoplovom tipa B737-800.


Zrakoplovi tipa A320 u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 153 putnika, dok zrakoplovi tipa B737-800 imaju kapacitet od 162 putnika.


Turkish Airlines prometuje kroz cijelu godinu i na liniji Istanbul - Dubrovnik, no trenutno ta linija još nije u najavi i nema konkretnog datuma početka prometovanja ove poznate aviokompanije prema Zračnoj luci Dubrovnik.


Karte su u prodaji i moguće ih je kupiti na web stranici aviokompanije.

bottom of page