Turkish Airlines i u rujnu 4 puta tjedno za Zagreb, sutra dolazi A330!

Turkish Airlines obnovio je promet na liniji Istanbul - Zagreb u srpnju ove godine, tada je na ovoj liniji prometovao 5 puta tjedno.

Turkish Airlines ukinuo je jedan let tjedno u kolovozu te od tada prometuje prema Zagrebu četiri puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom). Broj tjednih letova ostaje isti i za rujan ove godine. Letovi ponedjeljkom i petkom prometuju u večernjem terminu, dok srijedom i nedjeljom zrakoplovi polijeću iz Zagreba u jutarnjim satima. Za razliku od Qatar Airwaysa, Turkish Airlines prometuje na ovoj liniji bez otkazivanja.


Početak prometovanja na drugoj liniji Turkish Airlinesa prema Hrvatskoj, između Istanbula i Dubrovnika, konstantno se odgađa, no logično je da kompanija ove godine neće pokrenuti promet na ovoj liniji.


Zanimljivo, ove će nedjelje, 30. kolovoza, Turkish Airlines sletjeti u Zračnu luku Zagreb širokotrupnim zrakoplovom tipa Airbus A330-200 (na slici). Najavljena registracija je TC-JNC a zrakoplov je u posebnim bojama s obzirom na to da nosi "retro livery" ove aviokompanije. Nema sumnje da će ga brojni spotteri zabilježiti svojim fotoaparatima.


Zrakoplovi u posebnim bojama - special livery


TC-JNC je 14 godina star zrakoplov koji može primiti 250 putnika (18 u business te 232 putnika u ekonomskoj klasi). Očito je da će ovaj zrakoplov u Zagreb doći zbog povećane ad-hoc potražnje putnika, a vjerujemo kako ni teretni prostor neće ostati prazan.