top of page

Tupoljev Tu-204 u Zračnoj luci Zagreb

Zrakoplov tipa Tupoljev Tu-204-300 boravio je u Zračnoj luci Zagreb u utorak i srijedu (15. i 16. prosinca 2020. godine).

Photo: Alexander Lebedev

Državni zrakoplov tipa Tupoljev Tu-204-300 (Rossiya - Special Flight Squadron) sletio je u Međunarodnu zračnu luku Zagreb u utorak, 15.12.2020. u 21 sat, nakon svega 45 minuta leta iz Beograda. Zrakoplov je u Zagreb doveo ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova koji je danas bio u službenoj posjeti našoj zemlji.


Zrakoplov je po slijetanju parkiran na staru stajanku zagrebačke zračne luke, uz sve mjere osiguranja kako to i priliči zrakoplovima koji prevoze državne dužnosnike, na parking poziciji W4.


Po završetku državnog posjeta, zrakoplov je danas (16.12.) poletio iz Zagreba u 14 sati i 13 minuta te je nakon 2 sata i 30 minuta sletio u Moskvu (Zračna luka Vnukovo).


Navedeni zrakoplov nosi registraciju RA-64059, star je svega četiri godine i uglavnom se koristi za prijevoz državnih dužnosnika Ruske Federacije. Ovaj tip zrakoplova poprilično je rijetka "ptica" u hrvatskim zračnim lukama, tek je ruski Red Wings Airlines u ljetnom redu letenja prethodnih godina prometovao s ovim tipom zrakoplova na liniji Moskva - Pula.


Predsjednik Ruske Federacije koristi luksuzno opremljeni zrakoplov tipa Ilyushin Il-96-300PU, detalje o ruskom državnom zrakoplovu možete vidjeti u videu u nastavku.


bottom of page