Trodnevni štrajk Eurowings Germany pilota počinje ovaj ponedjeljak!

Pregovori između Eurowings predstavnika i pilota okupljenih oko sindikata Vereinigung Cockpit nisu urodili plodom, stoga su se u sindikatu odlučili na štrajk koji počinje ovaj ponedjeljak!

Kao razlog štrajka iz sindikata Vereinigung Cockpit navode nezadovoljavajuće uvjete rada za pilote. Uz druge uvjete koje piloti traže, naglasak je stavljen na smanjenje maksimalnog broja radnih sati pilota te povećanju perioda za odmor između smjena.


Prema najavama kao početak štrajka određen je ponedjeljak (00:00 UTC + 2), a štrajk bi trebao trajati do srijede (23:59). Štrajk bi trebao utjecati samo na letove koje izvodi Eurowings Germany, a ne i na letove za koje su zaduženi Eurowings Europe i Eurowings Discover.

U obavijesti koja je dostupna na službenim stranicama aviokompanije (Link na web stranicu Eurowingsa) navodi se kako bi raspored letenja za ponedjeljak 17. listopada i utorak 18. listopada već trebao biti prilagođen najavljenom štrajku dok će se raspored letenja za srijedu 19. listopada ažurirati oko 6 sati ujutro u utorak.


Štrajk Eurowings Germany pilota osjetit će se i u Hrvatskoj. Prema trenutnim i javno dostupnim informacijama, u Hrvatskoj su otkazani letovi aviokompanije Eurowings na linijama iz i prema Splitu i to:


Ponedjeljak - 17. listopada 2022.

  • Stuttgart - Split - Stuttgart (EW2964 i EW2965)

  • Düsseldorf - Split - Düsseldorf (EW9960 i EW9961)

  • Köln - Split - Köln (EW968 i EW969)

Utorak - 18. listopada 2022.

  • Stuttgart - Split - Stuttgart (EW2964 i EW2965)

  • Dortmund - Split - Dortmund (EW4082 i EW4083)

Iz aviokompanije putnike upućuju da se o statusu svog leta informiraju na službenim stranicama aviokompanije (Link za pregled statusa letova), a da se u slučaju otkazivanja leta o svojim pravima i alternativama prijevoza informiraju na sljedećem linku.


Svakako provjerite status svog leta sukladno uputama aviokompanije kako biste izbjegli neugodnosti uzrokovane eventualnim otkazivanjem leta.