top of page

Tri najprometnije zračne luke zabilježile pad broja putnika u svibnju

S obzirom na to da je početak lipnja, zagrebačka, splitska i dubrovačka zračna luka objavile su svoju stastistiku za prethodni mjesec.

photo: croatia.hr

Naravno, zbog utjecaja pandemije brojke su neusporedive sa svibnjem 2019. godine, no isto tako je zabilježen značajan rast u odnosu na travanj, kada su zračne luke u Hrvatskoj bilježile najmanji mjesečni promet, kod nekih gotovo manji u odnosu i na period iz Domovinskog rata!


Zračna luka Zagreb u svibnju 2019. godine imala je mjesečni promet od 311 368 putnika, dok je u svibnju ove godine zabilježeno svega 13 881 putnika! Pad je očit, no usporedba sa prethodnim mjesecom (travnjem) te najave aviokompanija za nadolazeće razdoblje daje nam za pravo nadati se kako će se brojke uskoro povećati, naravno ne na razinu kao što je to bilo po mjesecima u prethodnoj godini, za takvo nešto morati ćemo pričekati iduću ili sezonu 2022. godine. Zagrebačka je zračna luka u svibnju imala 8 tisuća putnika više u odnosu na travanj.


Promet se u svibnju povećao i u Zračnoj luci Split. Uzmemo li u obzir da je u travnju ova zračna luka zabilježila svega 6 putnika, svibanjski rezultat je dobar! 2824 putnika prošla su kroz vrata ove zračne luke. Naravno, svibanj 2019. godine bio je neusporedivo bolji - 310 809 putnika koristilo je splitsku zračnu luku u isto mjesecu prošle godine.


Zračna luka Dubrovnik u travnju nije imala komercijalnih putnika, što i ne čudi s obzirom na to da je ista bila zatvorena za redovan putnički promet. U svibnju 2020. godine zračna je luka zabilježila 3 997 putnika, dok je u istom mjesecu prošle godine promet na razini svibnja bio čak 315 037 putnika.


Zračna luka Zagreb svakako će u lipnju bilježiti još bolje rezultate, s obzirom na to da će Croatia Airlines iz svog huba letjeti prema 11 međunarodnih destinacija, uz određene strane aviokompanije koje će također letjeti prema glavnom hrvatskom gradu. Brojke će zasigurno biti bolje i u Splitu i Dubrovniku, mnoge aviokompanije najavile su početak prometovanja prema ove dvije obalne zračne luke u lipnju, linije koje se pokreću možete pronaći na našoj stranici pod kategorijom Novosti.

bottom of page