top of page

Transavia završava s letovima prema Dubrovniku i Splitu za ovu godinu

Niskotarifna nizozemska aviokompanija, tvrtka - kćerka najstarije aviokompanije na svijetu, KLM-a, ujedno članica Air France - KLM grupacije, ovog će vikenda obaviti posljednje letove prema hrvatskim zračnim lukama za ovu godinu.

Transavia je ovog ljeta reducirano prometovala prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, povezujući pet hrvatskih zračnih luka s destinacijama u Francuskoj i Nizozemskoj, unatoč smanjenoj potražnji.


Transavia i red letenja u rujnu 2020.


Kompanija je u rujnu prekinula promet prema Rijeci, Puli i Zadru, Transavia je u listopadu s relativno malim brojem tjednih letova prometovala tek prema Splitu i Dubrovniku.


Linija Split - Pariz Orly u listopadu je prometovala 2 do 3 puta tjedno, a kompanija će danas (petak, 30.10.) obaviti posljednji let prema Splitu upravo na liniji iz Orlya.

Petak, 30.10., Split - Pariz Orly, 12:35 - 14:45

U Dubrovniku je Transavia imala dvije aktivne linije ovog mjeseca, iz Nantesa i Pariza. I ove će dvije linije završiti s prometovanjem za ovu godinu, dan kasnije u odnosu na Split, u subotu, 31. listopada.


Dvije linije iz Francuske prema Dubrovniku u listopadu su prometovale s minimalnom tjednom frekvencijom, svega jednom tjedno, subotom, no na svim su linijama prometovali zrakoplovi tipa B737-800 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od čak 189 sjedala.

Subota, 31.10., Dubrovnik - Nantes, 09:05 - 11:55
Subota, 31.10., Dubrovnik - Pariz Orly, 19:15 - 21:45

Transavia nakon posljednjeg vikenda u listopadu više neće imati redovne operacije prema hrvatskim zračnim lukama, ponovna uspostava brojnih sezonskih linija očekuje se sredinom travnja sljedeće godine. Ova niskotarfina kompanija ni ranije nije prometvala prema hrvatskim zračnim lukama zimi, a Transavia u zimskim mjesecima neće prometovati ni prema zračnim lukama u susjedstvu (Ljubljani i Beogradu).

bottom of page