Transavia uvodi novu liniju iz Amsterdama

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, od početka srpnja najavljuje novu liniju iz Amsterdama prema Splitu.

Nizozemska Transavia najavljuje novu liniju prema Hrvatskoj. Od početka srpnja ove godine, ova će niskotarifna aviokompanija uvesti redovnu liniju između Amsterdama i Splita.


Transavia u ljetnom redu letenja prometuje na brojnim međunarodnim linijama iz Francuske i Nizozemske prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Linija iz Amsterdama biti će treće odredište Transavie iz splitske zračne luke, pored već postojećih linija prema Parizu i Rotterdamu.

Linija Amsterdam - Split - Amsterdam u prometu će biti od utorka, 06. srpnja, tri puta tjedno, najavljeni su letovi utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Linija će u prometu biti kratko, tek do kraja kolovoza, pa će kompanija obaviti 24 povratna leta između Splita i Amsterdama.


Transavia će između Amsterdama i Splita prometovati sa zrakoplovima tipa B737-800 koji imaju kapacitet od 189 putnika, te će u dva mjeseca operacija ponuditi ukupno 9.072 sjedala u oba smjera.


Podsjećamo, nizozemski KLM, partner ove niskotarifne aviokompanije, već prometuje između Splita i Amsterdama, a u špici ljetne sezone imati će 12 letova tjedno na istoj liniji. Kompanije će zajedno ponuditi i do 15 tjednih letova između dva grada, a očekuje se da će promet na ovoj liniji uskoro obnoviti i britanski EasyJet.