top of page

Transavia u srpnju povećava broj linija prema Hrvatskoj

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, u srpnju će povećati broj linija prema hrvatskim zračnim lukama.

Tvrtka kćerka iz grupacije Air France - KLM od srpnja povećava broj linija i tjednih rotacija prema hrvatskim zračnim lukama. Transavia će prometovati prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, no s manje linija i tjednih operacija u odnosu na razdoblje prije izbijanja globalne pandemije.


Najveći broj linija Transavia će imati iz svojeg huba u Rotterdamu: prema Rijeci, Puli, Dubrovniku i Splitu.


Linija Rotterdam - Rijeka - Rotterdam odgođena je do sredine srpnja. Prvi let najavljen je za 15.07., u početku će linija prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, no već tjedan dana kasnije dodaje se treći let tjedno (subotom), dok su za kolovoz planirana četiri tjedna leta.


Ovog ljeta Transavia planira samo jednu liniju prema Puli. Radi se također o liniji iz Rotterdama koja bi trebala prometovati od 15. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Do kraja srpnja kompanija će na ovoj liniji prometovati 5 puta tjedno.

Tri linije prema Dubrovniku

Linija Paris Orly - Dubrovnik - Paris Orly već je u prometu (dva puta tjedno), a od početka srpnja Transavia će dodati i treći let te će prema Dubrovniku prometovati utorkom, subotom i nedjeljom.


Početkom srpnja (03.07.) kreće i linija Nantes - Dubrovnik - Nantes, dva puta tjedno, srijedom i subotom, a od kraja mjeseca (20.07.) i linija Rotterdam - Dubrovnik - Rotterdam tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom.

Transavia će u srpnju obnoviti promet i prema zadarskoj zračnoj luci. Radi se o liniji iz Pariza koja će prometovati dva puta tjedno, utorkom i subotom, a od 12. srpnja u planu su redovne operacije i na liniji Rotterdam - Zadar - Rotterdam, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Jedna nova linija prema Splitu

Kako smo ranije i najavili, od 06. srpnja Transavia uvodi liniju Amsterdam - Split - Amsterdam koja će u prometu biti tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom.


Uz ovu novu liniju, Transavia već prometuje na liniji iz Rotterdama (koja će krajem srpnja prometovati svakodnevno). U prometu je i linija iz Pariza koja će u srpnju prometovati četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.


Prema planu, Transavia bi krajem srpnja trebala imati više od 35 tjednih letova prema pet spomenutih hrvatskih zračnih luka.


bottom of page