Transavia najavila novu liniju prema Zadru!

Transavia je jučer objavila svoj ljetni red letenja i u prodaju pustila karte na jednoj novoj liniji prema Hrvatskoj.

Transavia u Puli, photo: Croatian Aviation

Radi se liniji Pariz (Zračna luka Orly) - Zadar koja će prometovati od 03. srpnja do 04. rujna dva puta tjedno, svakog utorka i četvrtka.


Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa B737-800 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 189 sjedala, čime će ukupno u najavljenom razdoblju prometovanja Transavia ponuditi čak 7,182 sjedala između Zadra i Pariza.

Zrakoplovi će iz Pariza polijetati u ranojutarnjem terminu, dok je polazak iz Zadra planiran u 10 sati i 40 minuta, očekivano trajanje leta između dva spomenuta grada kraće je od 2 sata.


Radi se o tek drugoj liniji ovog prijevoznika iz Zadra (uz postojeću liniju prema Rotterdamu), a uz Zadar, Transavia u Hrvatskoj prometuje i prema Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku, a upravo Dubrovnik ima najveći broj linija ovog avioprijevoznika (njih 3, prema Nantesu, Parizu i Rotterdamu).


Kompanija je prvotno planirala obnoviti promet prema Hrvatskoj s početkom ljetnog reda letenja (27.03.2021.), no to se ipak neće dogoditi. Sve letovi do sredine svibnja otkazani su i više nisu u prodaji.


Zadarska zračna luka u ljeto 2020. godine nije imala direktnu aviovezu s Parizom.