top of page

Trade Air započeo s redovnim charter operacijama prema Grčkoj!

Hrvatska privatna aviokompanija, Trade Air, jučer je započela s redovnim charter letovima prema grčkim odredištima te tako obilježila početak ljetne sezone i aktivacije nekoliko različitih projekata na kojima ova aviokompanija trenutno radi.

Trade Air, hrvatska privatna aviokompanija koja u floti trenutno ima tri zrakoplova tipa A320, jedan F100 te jedan L410 u ACMI najmu, ovog je vikenda započela s redovnim charter operacijama prema odredištima u Grčkoj.


Kompanija je prošlog ljeta započela suradnju s tri slovenska tour operatora: Palmom, Kompasom i Relaxom, a suradnja se nastavlja i u ovoj ljetnoj sezoni. Za navedene kompanije Trade Air je i do sada letio na povremenim charterima, uglavnom prema Španjolskoj, Egiptu i Portugalu, no od ovog vikenda ponovno su aktivni letovi prema Grčkoj koji će se s dolaskom ljetne sezone intenzivirati.

U petak, 28. svibnja, Trade Air je sa zrakoplovom tipa A320 (9A-BTH) obavio prvu rotaciju na liniji Ljubljana - Santorini - Heraklion - Ljubljana. Ovisno o bookingu, moguće je da će turističke agencije razdvojiti ova grčka odredišta i ponuditi direktne letove iz Ljubljane, u svakom slučaju, letovi će se intezevirati.


Danas, 29. svibnja, isti je zrakoplov odradio rotaciju Ljubljana - Rodos - Karpatos - Ljubljana te Ljubljana - Hurgada - Ljubljana.

3 zrakoplova Trade Aira danas u operacijama, photo: FR24

Ranije spomenute slovenske agencije nude brojne destinacije u Grčkoj već od lipnja, pa će se broj letova iz glavnog grada Slovenije značajno povećati.

Od 27. lipnja do 19. rujna za potrebe slovenskih touroperatora Trade Air će sa zrakoplovom tipa A320 prometovati na redovnoj charter liniji Ljubljana - Dubrovnik - Ljubljana, jednom tjedno, nedjeljom!

Zrakoplov tipa F100, registarske oznake 9A-BTE, ove je subote obavio prvi let na redovnoj charter liniji Innsbruck - Preveza - Kefalonija, s povratkom u zagrebačku zračnu luku. Broj letova za austrijskog tour operatora povećat će se s dolaskom ljetne sezone, pa će F100 od petka do nedjelje prometovati na više linija iz Innsbrucka.


Drugi zrakoplov tipa A320 trenutno je u ACMI najmu u Prištini, a Trade Air će u prvim danima lipnja sve linije preuzeti na sebe te na njima prometovati pod vlastitim callsignom. U sljedećih nekoliko dana u Zagreb će doći i novi, peti zrakoplov ovog avioprijevoznika, prvi A319, koji će sredinom lipnja, nakon odrađenog C checka kod Croatia Airlinesa u Zagrebu, također biti baziran u Prištini.

A319 u sljedećih će nekoliko dana preletjeti iz Arizone u Zagreb. U hrvatskom registru bit će upisan kao 9A-BTJ te će imati kapacitet za 144 putnika.

Treći A320 Trade Air će od kraja lipnja bazirati u Pariz (zračna luka Charles de Gaulle), pa će svi zrakoplovi iz flote ovog avioprijevoznika biti zaposleni na ugovorima s četiri različita tour operatora.


Pred Trade Airom je jedna uzbudljiva i vrlo aktivna ljetna sezona. Čestitke aviokompaniji na impresivnom angažmanu u ovim, još uvijek teškim vremenima za avioindustriju.

Putničko iskustvo s prvog leta iz Ljubljane za Santorini

U petak je na prvom letu bila i četveročlana obitelj iz Hrvatske koja svoja iskustva s putovanja dijeli na Facebook stranici Putovanja sa začinom. Helena nam je rekla kako su svoj odmor u Grčkoj rezervirali kod Chili Toursa, a kako bi ušli u Grčku trebao im je negativni nalaz PCR testa.

"Negativni nalaz PCR testa morali smo pokazati prilikom prijave na let na ljubljanskom aerodromu. Check-in je potrajao nešto dulje s obzirom na to da je let bio gotovo pun te da je za sve putnike trebalo provjeriti da li imaju potrebne dokumente za ulazak u Grčku, no to nije predugo trajalo, sve u granicama normale.


Boarding je bio brz, a let je bio odličan, protekao je vrlo mirno, bez turbulencija. S obzirom na trajanje samog leta, zrakoplov je vrlo udoban. Posada je svim putnicima podijelila piće i snack. Poletjeli smo na vrijeme iz Ljubljane te smo na vrijeme sletjeli u Grčku i jako smo zadovoljni" rekla nam je Helena koja će se idućeg petka, zajedno sa suprugom i dvoje male djece vratiti iz Grčke u Ljubljanu.


Turističke aranžmane za odmore u Grčkoj možete pronaći kod brojnih slovenskih turističkih agencija, uključujući i određene u Hrvatskoj. Većina charter letova iz Ljubljane prometovat će sve do listopada ove godine.


Ne zaboravite na naš natječaj u kojem vam poklanjamo dvije povratne karte na liniji Zagreb - Dublin - Zagreb, više o tome OVDJE!

bottom of page