top of page

Trade Air u pregovorima oko linije između Zagreba i Prištine!

Kako javljaju kosovski mediji, Trade Air i MyWings rade na uspostavi redovne linije između Zagreba i Prištine!

Predstavnici MyWings Aviation s Kosova, tour operatora za kojeg Trade Air prometuje na nizu međunarodnih linija iz Prištine, zajedno sa predstavnicima hrvatske privatne aviokompanije sastali su se jučer s ministrom mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Olegom Butkovićem, te razgovarali o pokretanju redovne linije između Prištine i Zagreba.


Ministar Butković izrazio je interes i spremnost za snažnu podršku ovom projektu, za pokretanje aviolinije između dvije zemlje i istovremeno razgovarao s direktorom Međunarodne zračne luke Zagreb koji je također izrazio maksimalnu podršku.

O tome je obaviješten i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je potencijalno pokretanje linije između Prištine i Zagreba ocijenio kao veoma važan korak i kao most između dvije zemlje, koji će imati pozitivan utjecaj kako na turizam i ekonomiju.


Predstavnici aviokompanije će već sljedećeg tjedna obaviti pregovore s upravom Međunarodne zračne luke Zagreb, a inicijalni plan je uvesti redovnu liniju između dva grada, tri puta tjedno, sa zrakoplovom tipa A319 kojeg je Trade Air preuzeo prije svega par mjeseci.
bottom of page