Trade Air povećava flotu - dolazi treći A320!

Hrvatska privatna aviokompanija, Trade Air, povećava svoju flotu. Kroz 10tak dana u bazu ove aviokompanije u zagrebačkoj zračnoj luci sletjet će treći Airbus A320!

Trade Air kontinuirano obnavlja svoju flotu koja je ranije bila bazirana na zrakoplovima tipa F100. 2016. godine u kompaniju je stigao prvi A320 (reg. oznake 9A-BTG), a u travnju 2019. godine drugi (reg. oznake 9A-BTH). Kroz 10 dana kompaniji će se pridružiti treći zrakoplov ovog tipa koji će u hrvatskom registru nositi oznaku 9A-BTI.


Radi se o zrakoplovu serijskog broja 2189, proizvedenom 2004. godine za Air Maltu, maltešku nacionalnu aviokompaniju gdje je prometovao kao 9H-AEI.

Zrakoplov je opremljen sa 180 potpuno novih kožnih sjedala, a kompanija ga u periodu od dvije godine planira obojiti u svoj prepoznatljiv livery. Do tada će nositi oznake (naljepnice) Trade Aira na repu i trupu zrakoplova. Kako doznajemo od vlasnika tvrtke, kapetana Cvijina, zrakoplov će nositi ime "Luka".

Kompanija trenutno finalizira svu potrebnu dokumentaciju koja je nužna za preuzimanje zrakoplova.

Trade Air s ovim novim zrakoplovom imat će u svojoj floti tri A320 te 1 zrakoplov tipa F100. U najmu još ima zrakoplov tipa L410 koji je baziran u osječkoj zračnoj luci odakle se obavljaju domaći PSO letovi.


Čestitamo Trade Airu na nabavci novog zrakoplova, uz želju da ga što češće viđamo u hrvatskom zračnom prostoru!