Trade Air posebnim letom iz Tbilisija prevezao izbjeglice iz Afganistana!

Hrvatska privatna aviokompanija, Trade Air, danas je, 26. kolovoza, posebnim evakuacijskim charter letom prevezla norveške državljane i izbjeglice iz Afganistana iz Tbilisija u Oslo!

Trade Air, hrvatski privatni avioprijevoznik koji u ovoj ljetnoj sezoni, pored ostalih, ima baziran jedan zrakoplov tipa A320 (kapaciteta 180 sjedala) u Parizu, zračnoj luci Charles de Guelle, danasje odradio evakuacijski let s norveškim državljanima i izbjeglicama iz Afganistana.


Norveško ministarstvo obrane angažiralo je Trade Air da odradi evakuacijski let kojim je 130 norveških državljana i izbjeglica iz Afganistana prevezeno iz glavnog grada Gruzije, Tbilisija, u Oslo.

Navedenih 130 putnika ranije je posebnim vojnim zrakoplovima prevezeno iz Kabula u Tbilisi, odakle su navedeni putnici usmjereni na charter let Trade Aira za Oslo. Trade Air je prvi hrvatski avioprijevoznik kojeg je netko od stranih klijenata angažirao u velikoj akciji izvlačenja stranih državljana i izbjeglica iz Afganistana.

9A-BTG Trade Aira na letu Tbilisi - Oslo

Zrakoplov je odradio pozicionirajući let iz Pariza za Tbilisi jučer, 25. kolovoza, a zatim je danas, 26. kolovoza odrađen charter let na liniji Tbilisi - Oslo.


Zrakoplov je po slijetanju u Oslo i nakon iskrcaja putnika odradio pozicionirajući let natrag u parišku zračnu luku odakle će sutra nastaviti s redovnim operacijama za francuskog touroperatora prema Grčkoj i Italiji.