top of page

Trade Air ovog vikenda iz Ljubljane leti na Tenerife, Madeiru, Hurgadu...

Hrvatski privatni avioprijevoznik, Trade Air, ovog će vikenda imati sve zrakoplove zaposlene na charter i ACMI linijama.

Photo: Gerhard Vysocan

Hrvatski privatni avioprijevoznik specijaliziran za charter i ACMI operacije ovog će vikenda imati zaposlenu cijelu flotu, sva tri zrakoplova tipa A320 te jedan F100. Kompanija će odraditi većinu letova iz Ljubljane, na leisure charter letovima prema Egiptu, Portugalu, Španjolskoj i Turskoj.


Trade Air i ove ljetne sezone nastavlja prometovati na charter linijama iz glavnog grada Slovenije, u suradnji sa svojim partnerima, turističkim agencijama.


I u prethodnim je mjesecima, unatoč slabijoj potražnji, Trade Air za slovenske touroperatore prometovao na ad-hoc charterima, no ovog vikenda promet će biti intenzivniji.

Serija letova iz Ljubljane prema Egiptu

Jutros u 08 sati zrakoplov tipa A320, reg. oznake 9A-BTH poletio je iz Ljubljane prema Hurgadi, poznatom turističkom odredištu na obali Crvenog mora.


Očekivano trajanje leta je gotovo 4 sata, a slovenske agencije Kompas i Palma prodaju nove aranžmane za ovu destinaciju s polascima iz Ljubljane ponovno 01. i 08. svibnja. Današnji let je u potpunosti rasprodan.


Prema Hurgadi će iz Ljubljane danas prometovati i Croatia Airlines sa zrakoplovom tipa A320 (9A-CTK), a jučer je isti zrakoplov odradio let između Ljubljane i Palma de Mallorce.

Charter letovi Trade Aira ovog vikenda iz Ljubljane

U nedjelju, 25. travnja, Trade Air će uposliti isti zrakoplov (9A-BTH) na novoj charter liniji iz Ljubljane prema Madeiri. Madeira je autonomna portugalska regija u Atlantskom oceanu, jedini naseljeni otoci na ovom otočju su otok Madeira i Porto Santo. Puno ime zračne luke jest Cristiano Ronaldo International Airport, po globalnom poznatom nogometašu.


Polazak iz Ljubljane zakazan je u 9 sati ujutro, a slijetanje na Madeiru se očekuje nakon 5 sati leta. Povratni let planiran je za 30. travnja, a slovenske su agencije i ovaj let u potpunosti rasprodale!


Kompas i Palma nude novi paket aranžman za Madeiru ponovno 09. svibnja.

Treći let prema Tenerifima

U ponedjeljak, 26. travnja, najavljen je treći let Trade Aira za dva spomenuta klijenta. U 7 sati ujutro zrakoplov reg. oznake 9A-BTI poletjet će iz Ljubljane prema Tenerifima, trajanje leta je također 5 sati.


Trade Air je na ovoj liniji prometovao i u prethodna dva mjeseca (21.02. i 20.03.), pa je ovo već treći let prema Tenerifima u ovoj godini. Turističke su agencije i ovaj let u potpunosti rasprodale.

Van turističkih programa, kompanija će odraditi i ad-hoc charter let na liniji Ljubljana - Eskisehir, grad u sjeverozapadnoj Turskoj u kojem živi otprilike 650 tisuća stanovnika. Zračna luka u ovom gradu nema najavljenih redovnih operacija. Na ovom će charteru prometovati zrakoplov tipa F100, reg. oznake 9A-BTE koji će prije obaviti pozicioniranje iz Zagreba u Ljubljanu.


Treći A320 (9A-BTG) prometuje na redovnim linijama iz Prištine, u ACMI najmu za Air Mediterranee.


Zaključno, Trade Air će iz Ljubljane u sljedeća tri dana prevesti gotovo 600 putnika na četiri charter leta.

bottom of page