top of page

Trade Air nabavlja četvrti A320, flota raste na 7 zrakoplova!

Hrvatski privatni avioprijevoznik specijaliziran za charter i ACMI operacije, Trade Air, danas je potvrdio nabavku još jednog zrakoplova tipa A320! Od travnja ove godine u floti bi ih trebalo biti ukupno četiri, uz jedan A319, jedan F100 te jedan L410 koji je u najmu.

Trade Air, hrvatski privatni avioprijevoznik, nabavlja novi zrakoplov! U floti dolazi još jedan, četvrti po redu zrakoplov tipa A320!


Zrakoplov registarske oznake TF-GOF star 16 godina (MSN 2569) uskoro će ući u flotu hrvatskog Trade Aira. U sljedećih nekoliko dana zrakoplov će iz Saudijske Arabije preletjeti u Europu, a hrvatski avioprijevoznik trenutno dogovara mjesto u kojem će novi A320 odraditi tehnički pregled, redizajn kabine i ostale tehničke detalje prije nego što uđe u flotu i hrvatski registar u kojem će nositi oznaku 9A-BTK.


Ovaj 16 godina star zrakoplov od travnja bi trebao biti spreman za redovne charter i ACMI operacije Trade Aira, a baš kao i ostali zrakoplovi ovog tipa, imat će kapacitet od 180 sjedala u putničkoj kabini.


Zrakoplov je 8 godina proveo u floti Flynas-a, niskotarifnog avioprijevoznika Saudijske Arabije, a od listopada 2021. godine u vlasništvu je Goshawka, kompanije specijalizirane za leasing zrakoplova.


Podsjećamo, ovo je čak treći zrakoplov tipa Airbus kojeg je Trade Air preuzeo u svoju flotu od početka izbijanja pandemije. 9A-BTI stigao je u ljeto 2020. godine, 9A-BTJ pred sezonu 2021., a na početku ljetnog reda letenja ove godine u flotu ulazi 9A-BTK!

Trade Air će preuzimanjem četvrtog zrakoplova tipa A320 imati ukupno 7 zrakoplova u svojoj floti, pri čemu je najmanji, L410, u najmu i leti na domaćim linijama unutar Republike Hrvatske.


Prosječna starost flote Trade Aira dolaskom novog zrakoplova tipa A320 smanjit će se za jednu godinu, s 22,28 na 21.3.


Kako nam je i potvrdio direktor Cvijin, radi se o zrakoplovu koji ima dovoljno resursa i koji će u godinama što dolaze služiti Trade Airu i njihovim putnicima na brojnim redovnim ili ad-hoc charter linijama.


Čestitke avioprijevozniku!

bottom of page