top of page

Trade Air leti na svjetski poznato odredište!

Hrvatski privatni avioprijevoznik, Trade Air, ove nedjelje obavit će još jedan dugi let koji će ući u povijest zanimljivih odredišta hrvatskih aviokompanija.

Nakon što je za Božić prošle godine ovaj privatni avioprijevoznik letio na Maldive, Trade Air na svoju mapu posjećenih odredišta dodaje još jedno svjetski poznato odredište. Naime, za potrebe slovenskih touroperatora, Kompasa i Palme, Trade Air ove nedjelje iz Ljubljane leti na Zanzibar!


O ljepotama i popularnosti Zanzibara ne moramo pisati, brojni se hrvatski i slovenski državljani odlučuju na posjest ovom popularnom otoku, dijelu istočnoafričke države Tanzanije, uglavnom koristeći redovne linije stranih avioprijevoznika.


U ranim jutarnjim satima ove nedjelje, 24. listopada, zrakoplov tipa A320 kapaciteta 180 sjedala, registarske oznake 9A-BTI, poletjet će iz glavnog grada Slovenije prema Zanzibaru.

Planirana ruta Trade Aira između Ljubljane i Zanzibara

Nakon četiri sata leta slijedi tehničko zaustavljanje zbog nadopune gorivom u Egiptu (Zračna luka Luxor), a nakon toga dodatnih gotovo šest sati leta iz Luxora do Zanzibara, odnosno zračne luke Abeid Amani Karume International.

Zrakoplov A320 na ovom će putovanju prijeći više od 3450 nautičkih milja, odnosno gotovo 6400 kilometara, a isti je zrakoplov na kraju prosinca prošle godine letio na daleke Maldive. Trade Air povremeno svoje uskotrupne zrakoplove koristi na long-haul linijama, pritom obavljajući zaustavljanja za nadopunu goriva što je i očekivano s obzirom na to da ovaj tip zrakoplova nema potreban dolet za putovanje bez zaustavljanja.


Kako doznajemo od slovenskih agencija, ovaj je let rasprodan, a putnici će na Zanzibaru provesti 7 dana. Povratni let planiran je za nedjelju, 31. listopada. Ostali zrakoplovi avioprijevoznika ovog će vikenda također biti zaposleni na letovima iz Prištine, Pariza, Amsterdama i Varšave!

bottom of page