Trade Air na Božić leti na Maldive!

Trade Air kao avioprijevoznik specijaliziran za charter letove i inače prometuje prema nizu odredišta, ovog Božića zrakoplov će iz Zagreba poletjeti prema Maldivima!

Photo: Gerhard Vysocan

Trade Air, privatna hrvatska aviokompanija specijalizirana za charter letove i ACMI najam zrakoplova, koja u svojoj floti ima četiri zrakoplova (3 A320 i 1 F100) ovog će Božića poletjeti iz zagrebačke zračne luke prema Maldivima!


Naime, Trade Airov zrakoplov A320 (9A-BTI) angažiran je za potrebe stranog klijenta u periodu od 25.12. do 05.01. za ovo daleko putovanje.


Zrakoplov će na Božić poletjeti iz Zagreba prema Pragu gdje će se ukrcati prvi putnici, putovanje će se zatim nastaviti prema Bratislavi. Prema rasporedu, zrakoplov će iz Bratislave letjeti prema Sharjahu (Ujedinjeni Arapski Emirati) gdje će biti obavljeno tehničko zaustavljanje.

Trade Airov let C3700 za Maldive, photo: greatcirclemap.com

Zrakoplov će zatim poletjeti iz Sharjaha prema Maleu, najvećoj zračnoj luci na Maldivima. Slijetanje na Maldive očekuje se 26.12. u popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Trade Air će biti prvi hrvatski avioprijevoznik koji će sletjeti na poznate Maldive!

Trade Air će na Maldivima iskrcati sve putnike i obaviti ferry let prema Zračnoj luci Colombo na Šri Lanki gdje će zrakoplov biti parkiran do povratnog leta. Let s Maldiva do Šri Lanke u prosjeku traje tek nešto više od sat vremena.


Povratak prema Europi zakazan je za 05. siječnja. Zrakoplov će iz Colomba napraviti pozicioniranje na Maldive, pokupiti putnike i nastaviti putovanje prema Bratislavi odnosno Pragu. Na povratnom letu kompanija će obaviti tehničko zaustavljanje u Bahreinu te nastaviti put prema Europi. Slijetanje zrakoplova Trade Aira u zagrebačku zračnu luku očekuje se u srijedu, 06. siječnja u noćnim satima.

S obzirom na broj uključenih zračnih luka te posebna ograničenja koja se danas primjenjuju u zračnom prometu zbog globalne pandemije, preostaje nam samo čestitati cijelom timu Trade Aira na organizaciji ovog leta!

A320 (9A-BTI), Photo: Gerhard Vysocan

Put Maldiva odlazi Airbus A320, registarske oznake 9A-BTI, najnovija pridošlica u floti kompanije, star nešto manje od 17 godina te maksimalnog kapaciteta od 180 putnika.