top of page

Trade Air bazirao A320 u Ljubljani, obavlja chartere prema Grčkoj i Hrvatskoj

Privatna hrvatska aviokompanija, Trade Air, koja inače prometuje i na domaćim PSO linijama u Hrvatskoj, ove je ljetne sezone bazirao jedan zrakoplov tipa A320 u Ljubljanu, odakle obavlja charter letove prema leisure destinacijama u Hrvatskoj i Grčkoj.

Trade Air je prije izbijanja korona krize sklopio višegodišnji ugovor sa slovenskim tour operatorima i letovi su pokrenuti prema brojnim turističkim destinacijama, više njih u Grčkoj te jedna u Hrvatskoj - prema Dubrovniku. Prva je ovo ljetna sezona u kojoj je kompanija bazirala jedan A320 u Zračnu luku Jože Pučnika u Ljubljani.


Trade Air ponovno prometuje na linijama unutar Hrvatske!

Trade Air odradio jedan od najdužih letova


Unatoč izbijanju pandemije, letovi su ipak krenuli sa prometovanjem, radi se uglavnom o jednom letu tjedno prema nizu destinacija.


Trade Air trenutno prometuje na charter linijama iz Ljubljane prema čak 10 destinacija u Grčkoj: Rhodos, Karpathos, Samos, Kos, Preveza, Kefalonia, Zakynthos, Heraklion, Santorini i Corfu. Što se tiče Hrvatske, iz Ljubljane postoji jedna charter linija, prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Mreža charter destinacija iz Ljubljane na kojima prometuje Trade Air

Svi letovi obavljaju se s 19 godina starim zrakoplovom tipa A320, koji u floti Trade Aira ima kapacitet od 180 putnika. U Ljubljani je baziran zrakoplov reg. oznake 9A-BTH, imena "Cecilia".


Tour operatori iz Slovenije (Palma Travel, Relax Turizem, Kompas Slovenia) planiraju charter letove prema Antalyji u Turskoj i Hurghadu u Egiptu, dok je originalni plan, onaj prije izbijanja pandemije, obuhvaćao i letove prema Kuwaitu, Barceloni i još nekim zanimljivim destinacijama.


Kako doznajemo, booking odnosno LF na svim letovima je dobar, a u preostalom dijelu ljetne sezone vjerojatno će biti još i bolji.

9A-BTH na letu Kefalonia - Ljubljana / 06.07.2020.

Podsjećamo, Trade Air u svojoj floti ima zrakoplove tipa A320 i F100, dodatno je u najmu zrakoplov tipa L410 kojim kompanija prometuje na domaćim linijama pod PSO programom.

bottom of page