top of page

Trade Air širi flotu: dolazi A319!

Updated: Apr 1, 2021

Uredništvu Croatian Aviationa potvrđena je vijest iz Trade Aira - hrvatska privatna aviokompanija širi flotu i uskoro preuzima A319!

Photo: Trade Air

Privatna hrvatska aviokompanija uskoro će proširiti svoju flotu. U Zagreb dolazi peti zrakoplov, prvi A319!


Trade Air u svojoj floti ima 3 zrakoplova tipa A320, od čega je posljednji (9A-BTI) u flotu došao u ljeto 2020. godine. Kompanija također raspolaže s jednim zrakoplovom tipa F100, te je jedna od rijetkih u Europi koja u floti ima ovaj tip zrakoplova. S obzirom na to da će u flotu uskoro ući zrakoplov A319, jasno je da će kompanija u skoroj budućnosti unificirati svoju flotu i koristiti samo zrakoplove iz Airbus A320 obitelji.


Zrakoplov tipa A319 ranije je letio za FlyBosniu, a proizveden je 2002. godine za Finnair. Navedeni zrakoplov nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, pa će tim Trade Aira u travnju put SAD-a.


Trade Air pažljivo prati stanje na tržištu te u ovim izazovnim vremenima vrlo često ima sve zrakoplove angažirane na charter operacijama, a jedan A320 baziran je u Prištini gdje je u ACMI najmu za Air Mediterranean.

Ako situacija s globalnom pandemijom to dozvoli, zrakoplovi ove privatne aviokompanije bit će bazirani diljem Europe u ljetnim mjesecima.


Čestitke Trade Airu na hrabrom potezu u ovim kriznim vremenima i povećanju flote!

bottom of page