top of page

Testiranje na COVID-19 bit će dostupno i u Dubrovniku, Puli i Zadru

Dvije hrvatske zračne luke, Split i Zagreb, trenutno imaju organizirano testiranje putnika na COVID-19. Iz Dubrovnika, Pule i Zadra dobili smo potvrdu da zračne luke rade na organizaciji te će do početka ljetne sezone i spomenute zračne luke omogućiti testiranja u zračnoj luci.

Photo: STN airport

Zagrebačka je zračna luka još u siječnju ove godine omogućila svim putnicima za Amsterdam testiranje u zračnoj luci, što i nije čudno s obzirom na to da je regulativa Nizozemske u tom trenutku bila takva da su putnici morali imati brzi test ne stariji od 3 sata od ulaska u zrakoplov, pa je testiranje u zračnoj luci bilo gotovo pa imperativ.


Zagreb je nakon ukidanja te obveze od strane Nizozemske ostavio mogućnost testiranja u zračnoj luci (PCR ili brzi test) te je isto dostupno na drugom katu, na dva check-in šaltera na desnoj strani putničkog terminala.


Podsjećamo, od 26. travnja testiranje na COVID-19 moguće je i u neposrednoj blizini splitske zračne luke, radno vrijeme možete provjeriti OVDJE.

Zračne luke Dubrovnik, Zadar i Pule (jedine uz Split i Zagreb koje trenutno imaju međunarodni promet) ne nude mogućnost testiranja u samoj zračnoj luci, no iz sve tri spomenute zračne luke dobili smo potvrdu kako management radi na pripremi te će se do početka ljetne sezone odnosno većeg broja međunarodnih linija osigurati sve da testiranje (PCR ili brzi test) bude dostupno u putničkim terminalima u pulskoj, zadarskoj i dubrovačkoj zračnoj luci.


Testiranje u zračnim lukama spada u kategoriju "novo normalno" i potpuno je logično da isto bude moguće i u svim hrvatskim zračnim lukama koje ovog ljeta imaju najavljene redovne međunarodne linije. Bez te mogućnosti značajno se komplicira odmor turistima koje toliko želimo vidjeti u Hrvatskoj ovog ljeta, pa bi im tu uslugu trebalo i omogućiti na početnim odnosno završnim točkama prilikom posjeta našoj zemlji.

bottom of page