top of page

Tek 4 linije Norwegiana u kolovozu

Norwegian Air Shuttle u nastavku kolovoza imat će svega četiri linije prema Hrvatskoj, tek dvije hrvatske zračne luke imaju redovne letove ovog poznatog niskotarifnog avioprijevoznika.

Norwegian, koji je u ljeto 2019. godine imao na desetke međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, u kolovozu ove godine prometuje na svega četiri linije i to prema dvije hrvatske zračne luke - Splitu i Dubrovniku.


Kompanija se našla u problemima i prije izbijanja globalne pandemije, a kriza koja je krenula s početkom 2020. godine dodatno je narušila poslovanje ovog avioprijevoznika. Između ostalog, već smo pisali o tome kako je Norwegian, začetnih niskotarifnih prekooceanskih letova, potpuno odustao od tog projekta te rasprodao sve širokotrupne zrakoplove, fokusirajući se na letove unutar Europe.


Kompanija već dulje vrijeme pokušava ponovno postaviti svoje poslovanje u balans, no s obzirom na to da se u nadolazećim mjesecima ne očekuje značajan oporavak u industriji, lako je moguće kako će kompanija morati posezati za određenim mjerama kako bi sačuvala svoj opstanak na tržištu.


Prije izbijanja globalne pandemije Norwegian je prometovao prema Zagrebu, Puli, Rijeci i Zadru, no redovnih letova prema spomenutim zračnim lukama više nema. Jedina iznimka je Pula prema kojoj Norwegian još uvijek najavljuje određene linije u rujnu i listopadu, no s obzirom na to da iste ne prometuju u udarnim, ljetnim mjesecima, teško je za povjerovati da će do realizacije tih letova doći.

Norwegian nastavlja prometovati na sljedećim linijama:

  • Kopenhagen - Dubrovnik - Kopenhagen, dva puta tjedno, utorkom i subotom,

  • Kopenhagen - Split - Kopenhagen, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom,

  • Stockholm - Split - Stockholm, od 17. kolovoza tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom,

  • Oslo - Split - Oslo, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom.

Do kraja kolovoza Norwegian će imati 11 tjednih letova prema dvije spomenute hrvatske zračne luke a na njima će prometovati zrakoplovi tipa B737-800 kapaciteta 189 putnika. Norwegian do kraja kolovoza nudi tek nešto više od 13 tisuća sjedala prema Hrvatskoj, daleko manje u odnosu na 2019. godinu.

bottom of page