top of page

TAP Portugal priprema povratak u Zagreb

Kako smo ranije objavili, TAP Portugal od kraja ožujka ove godine ponovno će prometovati na liniji Lisabon - Zagreb.

Portugalski nacionalni avioprijevoznik uskoro će uspostaviti liniju Lisabon - Zagreb - Lisabon! Kako smo ranije najavili, direktna linija između dva spomenuta grada krenuti će s prvim danom ljetnog reda letenja (nedjelja, 28. ožujka).


Podsjećamo, TAP Portugal povezivao je Zagreb i Lisabon u prošlosti, no linija je suspendirana u proljeće 2016. godine. U zimskom redu letenja, let između Zagreba i Lisabona imao je zaustavljanje u Bologni.


Povratkom u Zagreb u proljeće 2021. godine TAP Portugal želi ponovno zauzeti poziciju na hrvatskom tržištu, računajući na to da Croatia Airlines neće obnoviti promet na svojoj sezonskoj liniji između dva spomenuta grada. S obzirom na to da hrvatski nacionalni avioprijevoznik vjerojatno u ovogodišnjem ljetnom redu letenja neće prometovati na ovoj liniji (nije ni u ljeto 2020.), TAP Portugal na liniji između glavnih gradova Portugala i Hrvatske neće imati direktnu konkurenciju.

Više od 32 tisuće sjedala između Lisabona i Zagreba dostupno u prodaji u ljetnoj sezoni 2021.

Najavljena su tri leta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom, s popodnevnim polaskom iz zagrebačke zračne luke. Na svim letovima prema Zagrebu najavljeni su zrakoplovi tipa A320 (ranije planirani i manji A319) koji imaju kapacitet od 174 putnika.

Na planirana 94 povratna leta u ljetnom redu letenja, TAP Portugal ponudit će više od 32.700 sjedala između dva grada.


Osim putnika koji će imati izbor direktne linije između Zagreba i Lisabona, TAP Portugal računa na veći broj transfernih putnika, prije svega iz SAD-a, koji će s uvođenjem ove linije imati odličnu konekciju prema i iz Zagreba.


Veseli povratak još jedne velike kompanije u zagrebačku zračnu luku koja gotovo 5 godina nije bila prisutna u hrvatskim zračnim lukama. Trenutno je moguće kupiti povratne karte na ovoj liniji za manje od 130 eura.

bottom of page