top of page

TAP Portugal od lipnja povezuje Lisabon i Zagreb!

Portugalski nacionalni avioprijevoznik nakon više od 5 godina ponovno uvodi liniju između Zagreba i Lisabona.

TAP Portugal se 02. lipnja vraća u Zagreb! Nakon više od 5 godina, portugalski će nacionalni avioprijevoznik obnoviti promet na liniji između Lisabona i Zagreba.

Kompanija je još u rujnu prošle godine najavila ponovno uvođenje ove linije od 28. ožujka, no zbog globalne pandemije letovi su odgađani iz mjeseca u mjesec. Kompanija je sada potvrdila kako će od 02. lipnja krenuti s redovnim letovima na ovoj liniji.

Linija će od početka lipnja prometovati tri puta tjedno, svake srijede, petka i nedjelje. Iako su prvotno na ovoj liniji bili najavljeni zrakoplovi tipa A320, kompanija je kroz lipanj najavila zrakoplove tipa E190 kapaciteta 106 sjedala.

Ukupno će u lipnju na ovoj liniji između dva spomenuta grada u ponudi biti 2.756 sjedala.


Od početka srpnja do kraja listopada na ovoj su liniji najavljeni zrakoplovi većeg kapaciteta (A319, 144 sjedala), pa će u tom razdoblju TAP Portugal ponuditi 14.976 sjedala.


U cijeloj ljetnoj sezoni, od početka lipnja do kraja listopada, portugalski će nacionalni avioprijevoznik između Lisabona i Zagreba u prodaji imati 17.732 sjedala.

Red letenja TAP Portugala na liniji između Lisabona i Zagreba:

  • Lisabon - Zagreb / 08:35 - 12:40 / 3h 05min

  • Zagreb - Lisabon / 13:25 - 15:50 / 3h 25min

Nakon što 02. lipnja TAP Portugal obnovi promet na navedenoj liniji, Zagreb će postati jedina hrvatska zračna luka iz koje je moguće direktno letjeti prema Lisabonu. U ljeto 2020. godine direktne redovne linije između Lisabona i hrvatskih zračnih luka nije bilo.


Vezano uz restrikcije u putovanju zbog globalne pandemije, ulazak u Portugal moguć je uz negativan PCR test. Rezultat testa ne smije biti stariji od 72 sata prije početka putovanja.


Povratne karte u srpnju s polaskom iz Zagreba trenutno je moguće kupiti za otprilike 130 eura, a kompanija vrlo često nudi popuste na svojim linijama. Prije nekoliko tjedana promo cijena iznosila je svega 90 eura.

bottom of page