TAP obustavlja letove za Zagreb, povratak na proljeće

Portugalski nacionalni avioprijevoznik, TAP Portugal, prekosutra, 29. listopada, ima najavljen posljednji let ove sezone prema Zagrebu.

TAP se ovog ljeta vratio u Zagreb nakon petogodišnje stanke. Naime, linija između Lisabona i Zagreba ovog avioprijevoznika ukinuta je prije izbijanja globalne pandemije, zbog restrukturacije same kompanije.


Od 02. lipnja ove godine redovna linija između Zagreba i Lisabona prometovala je tri puta tjedno, svake srijede, petka i nedjelje, u početku sa zrakoplovima manjeg kapaciteta, a onda su u samoj špici ljetne sezone na ovoj liniji prometovali zrakoplovi tipa A319 i A320.

Kompanija je ranije najavila kako u zimskom redu letenja neće prometovati između dva grada, te će 29. listopada obaviti posljednji let na ovoj liniji, pa tako u zimskim mjesecima koji su pred nama neće biti direktnih letova između glavnih gradova Portugala i Hrvatske.

Prosječno trajanje direktnog leta između Zagreba i Lisabona je čak 3 sata.

TAP se planira vratiti u Zagreb već na početku ljetnog reda letenja sljedeće godine, dakle u prvim danima travnja, a trenutno su najavljena tri tjedna leta, kao što je to bio slučaj i ove sezone. Kako doznajemo, TAP je u pregovorima oko uvođenje još jedne redovne linije iz Lisabona prema Hrvatskoj za sljedeću ljetnu sezonu, pa vjerujemo da ćemo u zimskim mjesecima koji su pred nama zasigurno imati najavu nove linije prema Hrvatskoj.

Putnici koji u zimskim mjesecima planiraju putovati između dva grada morat će presjedati u nekom od europskih čvorišta, poput Amsterdama, Frankfurta ili Pariza, kao i oni koji su TAP Portugal koristili za putovanje prema odredištima u Sjevernoj i Južnoj Americi.