top of page

TAP obustavlja letove za Zagreb, povratak na proljeće

Portugalski nacionalni avioprijevoznik, TAP Portugal, prekosutra, 29. listopada, ima najavljen posljednji let ove sezone prema Zagrebu.

TAP se ovog ljeta vratio u Zagreb nakon petogodišnje stanke. Naime, linija između Lisabona i Zagreba ovog avioprijevoznika ukinuta je prije izbijanja globalne pandemije, zbog restrukturacije same kompanije.


Od 02. lipnja ove godine redovna linija između Zagreba i Lisabona prometovala je tri puta tjedno, svake srijede, petka i nedjelje, u početku sa zrakoplovima manjeg kapaciteta, a onda su u samoj špici ljetne sezone na ovoj liniji prometovali zrakoplovi tipa A319 i A320.

Kompanija je ranije najavila kako u zimskom redu letenja neće prometovati između dva grada, te će 29. listopada obaviti posljednji let na ovoj liniji, pa tako u zimskim mjesecima koji su pred nama neće biti direktnih letova između glavnih gradova Portugala i Hrvatske.

Prosječno trajanje direktnog leta između Zagreba i Lisabona je čak 3 sata.

TAP se planira vratiti u Zagreb već na početku ljetnog reda letenja sljedeće godine, dakle u prvim danima travnja, a trenutno su najavljena tri tjedna leta, kao što je to bio slučaj i ove sezone. Kako doznajemo, TAP je u pregovorima oko uvođenje još jedne redovne linije iz Lisabona prema Hrvatskoj za sljedeću ljetnu sezonu, pa vjerujemo da ćemo u zimskim mjesecima koji su pred nama zasigurno imati najavu nove linije prema Hrvatskoj.

Putnici koji u zimskim mjesecima planiraju putovati između dva grada morat će presjedati u nekom od europskih čvorišta, poput Amsterdama, Frankfurta ili Pariza, kao i oni koji su TAP Portugal koristili za putovanje prema odredištima u Sjevernoj i Južnoj Americi.

bottom of page