Statistika splitske zračne luke prvog vikenda listopada

Prvi vikend listopada je iza nas te vam stoga donosimo pregled prometa Zračne luke Split za 03. i 04. listopada.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ovog vikenda splitska zračna luka imala je ukupno 44 operacije zrakoplova. U subotu je Split zabilježio gotovo duplo veći broj operacija u usporedbi s nedjeljom, ukupna brojka operacija u subotu je bila 29 dok je u nedjelju odrađeno svega 15 operacija zrakoplova.


Grad Split bio je povezan s 22 europska grada 03. listopada, odnosno s 11 gradova 04. listopada. Dakle, iz Splita su putnici letjeli prema ukupno 27 različitih destinacija u Europi.


Croatia Airlines bila je zrakoplovni prijevoznik s najviše operacija iz Splita u prvom vikendu listopada, njih ukupno 12. Hrvatski zrakoplovni prijevoznik povezivao je Split s europskim gradovima poput Munchena, Pariza, Lyona, Frankfurta i Rima, dok je unutar Hrvatske Croatia Airlines prometovala prema Zagrebu i Dubrovniku. Od domaćih destinacija Split je najviše letova zabilježio prema Zagrebu, njih ukupno 5.

Linije Croatia Airlinesa prema Splitu u prvom vikendu listopada, photo: greatcirclemap.com

Od stranih prijevoznika koji su letjeli prema Splitu ovaj vikend, najviše letova zabilježio je EasyJet koji prometovao prema Genevi, Bristolu, Baselu, Londonu (Gatwick i Luton), Manchesteru i Glasgowu.

Linije EasyJeta prema Splitu u prvom vikendu listopada, photo: greatcirclemap.com

Od stranih destinacija koje su bile povezane sa Splitom najviše pojedinačnih letova zabilježeno je prema Munchenu, Frankfurtu i Stockholmu, od kojih su Munchen i Frankfurt imali po 2 leta zasebno u subotu i nedjelju, dok je Split imao čak 4 leta prema Stockholmu u jednom danu, u subotu.


Broj međunarodnih linija prema Zračnoj luci Split nastavit će se smanjivati u sljedećim danima i tjednima, s obzirom na to da će, kako i najavljujemo, brojne aviokompanije uskoro prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama, Split u tom smislu nije iznimka.