Star Alliance zadržao titulu najboljeg udruženja na svjetskoj dodjeli nagrada Skytrax

Star Alliance ponovno je osvojio titulu najboljega udruženja zrakoplovnih kompanija na prestižnoj svjetskoj dodjeli nagrada Skytrax za 2022. godinu. Proslavljeni putnički salon Star Alliancea u Los Angelesu također je šestu godinu zaredom ponio titulu najboljega.

Nagrade je primio izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh na dodjeli održanoj u povijesnome hotelu Langham u Londonu.


Komentirajući pobjedu Jeffrey Goh izjavio je: - Presretni smo što su milijuni putnika diljem svijeta ponovno pružili povjerenje Star Allianceu i prepoznali iznimnu vrijednost koju savez nudi njihovim putovanjima. S obzirom na to da ove godine slavimo 25. godišnjicu, ovo nam priznanje još više znači.


Jeffrey Goh iskoristio je priliku da zahvali timu na bespoštednom trudu te nastavio: - Dok se nosimo s jednim od najtežih razdoblja u našem sektoru gospodarstva, upravo je požrtvovnost djelatnika Star Alliancea i naših članica omogućila neometana putovanja unatoč okolini koja se stalno mijenja. Ovu nagradu primam u ime njih.


Star Alliance je posvećen razvoju višedimenzionalne strategije za unapređenje korisničkog iskustva na temelju digitalizacije, vrhunskih programa vrijednosti i inovacija. Udruženje je nedavno proširilo svoju mrežu modelom intermodalnog partnerstva, kojim zračno putovanje spaja s drugim prijevoznim ekosustavima. Ovaj novi model suradnje s njemačkom željezničkom mrežom pokrenut je u srpnju 2022., a zahvaljujući njemu putnici mogu u jednoj karti rezervirati let i putovanje vlakom.


Nagrade Skytrax poznate su kao Oscari zrakoplovne industrije, a međunarodni sustav glasovanja jamči njihovu neovisnost i nepristranost. U anketi za 2021./2022. sudjelovali su putnici iz više od 100 država, a konačni su rezultati obuhvatili čak 14,32 milijuna ispitanika. Anketa je provedena na šest svjetskih jezika.


Kad je 2005. godine uvedena kategorija za najbolji zrakoplovni savez, Star Alliance bio je prvi dobitnik, a otad je nagradu zaslužio više puta. Vodeću je poziciju držao četiri godine uzastopce, od 2016. do 2019.


Izvršni direktor Skytraxa Edward Plaisted rekao je: - Čestitamo Star Allianceu i njegovim članicama na nagradi za najbolji svjetski zrakoplovni savez, a za njih su glasovali putnici diljem svijeta. Čestitamo im i na priznanju za najbolji svjetski putnički salon, onaj u Los Angelesu, šestu godinu zaredom. Za savez je ovo sjajan uspjeh, a za sve dionike velik ponos.


Osam je članica Star Alliancea ove godine osvojilo nagrade u 28 kategorija, od najbolje poslovne klase na svijetu, nagrade za najviši stupanj čistoće kabine do nekoliko nagrada za najbolje regionalne zrakoplovne kompanije.


O Star Allianceu:

Udruga Star Alliance osnovana je 1997. godine kao prvi istinski globalan zrakoplovni savez, koji putnicima na međunarodnim letovima nudi dostupnost destinacija diljem svijeta, prepoznatljivost i besprijekornu uslugu. Zrakoplovne kompanije članice su: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines i United.


Sveukupno, mreža Star Alliancea nudi više od 10.000 letova dnevno u gotovo 1200 zračnih luka u 184 zemalja, a priključne letove nude povezni partneri Star Alliancea Juneyao Airlines i THAI Smile Airways.