top of page
  • Writer's pictureSA

Star Alliance slavi 25. obljetnicu osnutka

Star Alliance i njegovih 26 članica proslavili su 25. obljenticu prvoga i vodećega svjetskog saveza zračnih prijevoznika u subotu, 14. svibnja 2022.

Odvažna vizija ovog udruženja uspostavljena je 1997. sa željom da se stvori vrijednost za korisnika i to na globalnoj razini uz besprijekornu uslugu. Danas se vizija produbljuje korištenjem tehnologije za stvaranje neometanoga korisničkog iskustva.


-Prisjećamo se uspjeha Star Alliancea u ujedinjavanju vodećih svjetskih zračnih prijevoznika, a i dalje smo čvrsto usmjereni na budućnost u kojoj će putnik i dalje biti u središtu naših nastojanja i naše globalne mreže - izjavio je Jeffrey Goh, izvršni direktor Star Alliancea.


-Jako sam uzbuđen zbog inovacija koje predvode Star Alliance i naši avioprijevoznici jer nam je cilj biti najnapredniji savez zračnih prijevoznika u digitalnim okvirima, koji nudi besprijekorno iskustvo putovanja uz jedinstvene programe vrijednosti. Ove se godine radujemo daljnjem razvoju neometanog povezivanja – kao što su nove digitalne i mobilne inovacije – i uzbudljivim, novim ponudama, koje će vjerni korisnici usluga naših avioprijevoznika spremno dočekati - dodao je Goh.

U obilježavanju ključne obljetnice Star Alliance i njegove članice pokrenut će uzbudljive kampanje i inovacije za korisnike pod novim sloganom Zajedno. Bolji. Povezani. Novi slogan odražava namjeru da se potakne bolja povezanost među ljudima preko globalne mreže Star Alliancea uz besprijekornu digitalnu povezanost.


-Godinama već definiramo način na koji se povezuje svaki kutak Zemlje, a sada je više nego ikada vrijeme da tehnologiji dopustimo da omogući neometana putovanja i oduševi vjerne korisnike usluga naših prijevoznika - izjavio je Jeffrey Goh. - Sretan sam što naš novi slogan Zajedno. Bolji. Povezani. to odražava i usmjerava nas prema budućnosti. To će nas motivirati da budemo bolji.


Među ključnim uspjesima i budućim ponudama na kojima Star Alliance temelji svoje inovacije jesu:

  • uvođenje novog modela partnerstva, koji učvršćuje vodstvo u zrakoplovnoj mreži

  • najava prve zajednički brendirane kreditne kartice na regionalnom tržištu, koja će vjernim korisnicima usluga zračnih prijevoznika ponuditi priliku da potrošnjom prikupljaju milje i bodove

  • zajednička izjava o održivosti kako bi se članice obvezale na cilj neto nulte emisije ugljika te udružena nastojana u ostvarenju dekarbonizacije

  • Star Alliance Biometrics, koji je pokrenut 2020., sada je dostupan u četiri velike zračne luke - Frankfurtu, Münchenu i Beču te Hamburgu, gdje je uveden u travnju 2022.

  • proširenje usluge Digital Connection kako bi se proširili povezni centri Star Alliancea te omogućilo povezivanje putnika u vodećim zračnim lukama i zračnih prijevoznika koji ondje posluju. Ova je usluga trenutno dostupna na londonskom Heathrowu i uskoro će se proširiti na ključno europsko središte.

  • progresivna mogućnost rezerviranja sjedala i praćenja lokacije prtljage na letovima sa zajedničkom oznakom i putovanjima s više prijevoznika putem digitalnih kanala prijevoznika

  • nagrađivani putnički salon Star Alliancea u Los Angelesu i drugi premium saloni u Amsterdamu, Rimu, Rio de Janeiru, Buenos Airesu i Parizu, s novim opcijama za plaćeni pristup koje se postupno uvode

  • prikupljane i korištenje bodova i milja putem interneta za nagradne letove i unapređenja u svih dvadeset i šest članica.

Inovacije Star Alliancea podupiru snažna informatička infrastruktura koja se stalno razvija i ujedinjuje prijevoznike te više od 50 standarda poslovne prakse i revizijskih funkcionalnosti koje krajnjeg korisnika stavljaju u središte doživljaja putovanja. Na temelju toga savez je više puta osvojio nekoliko nagrada za najbolji zrakoplovni savez, uključujući značajne World Travel Awards, Skytrax World Airline Awards i Air Transport Awards, koje su prepoznale pozitivan doprinos Star Alliancea budućnosti zračnog putovanja.

bottom of page